Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2012. április 4., szerda

Zsófi is fejlődik!!!!

Zsófiról is essen néhány szó, mert nála is hatalmas fejlődés megy éppen végbe...

Az már nem újdonság, hogy kúszik, hiszen ezt már villámgyorsan teszi, akár a hangom alapján is megtalál pillanatok alatt :-). Sokat van négykézláb és emelgeti is a kezeit-lábait, mintha mászna, de haladni még nem halad...ami késik, nem múlik :-) DE: ma négykézlábról kétszer is kiült oldalra, tehát felült, igaz, egy kézzel még kapaszkodott. Visszafelé is megy, ülésből négykézlábra, de ennek általában pofáraesés a vége...És a mai csúcs: a földön ültem kinyújtott lábbal és átmászott a lábamon...na jó, a vége ismét pofáraesés lett (illetve szembetalálkozott szó szerint egy játékmozdonnyal), de lényeg a lényeg, hogy átmászott egy akadályon...a kezei elég erősek már ahhoz, hogy felhúzza magát, egyszer térdelt is a lábamban kapaszkodva és úgy hintázott előre-hátra...nagyon beindult a kisasszony :-).

Pápázik egyre többet, de még mindig nem vezényszóra...viszont próbálkozik a tapsi-tapsival, ilyenkor néha már összeérinti a kezeit, persze a taps még azért nem megy, de ennek is eljön majd az ideje.

Labdázásban lassan Fannival vetekszik (na jó, kis túlzással), ugyanis az elé gurított labdát egy kézzel megfogja és visszadobja :-)...ha meg nem éri el, utánakúszik. Ha megkérdezzük labdázás közben, hogy hol a labda, nagy valószínűséggel ránéz, tehát mintha már kezdené érteni a labda szót :-).

A mozgásfejlődéssel párhuzamosan az ujjszopi is kezd háttérbe szorulni, hiszen egyre többet játszik a kezeivel. Persze ha elfárad, akkor azért megtalálja az ujjacskáit, de ez azt hiszem, érthető is.

Fogak tekintetében sok fejlődésről nem számolhatok be, de talán látjuk már a fényt az alagút végén, az alsók nagyon fehérlenek és az utóbbi napokban a felső metszők is leereszkedtek, a bal alsó már nagyon-nagyon dudorodik, szerintem nemsokára áttör. Reméljük, csak ennek a jele, hogy néha hígabb a széklete és ma este 37,4 volt a hője, kapott rá egy Nurofent. Reméljük, nem Fannitól kapta el a takonykórt :-S Kopp-kopp-kopp!!!!!!

Az anyásság is mintha most csökkent volna, nem kívánkozik állandóan a kezembe, szépen eljátszik a földön egyedül...kíváncsi vagyok, meddig marad ez így :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése