Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2012. április 27., péntek

Ovi a héten

A héten folytatódott a hullámvölgy, Fanni nem szeret oviba menni...legalábbis elmondása szerint...reggel továbbra is sírva válunk el (bár a csütörtök és péntek már jobb volt, pénteken már sírás sem volt...), de gyorsan megvigasztalódik (egyik nap MMS-t küldött az ovónéni, hogy már játszik...mindez pár perccel az elválás után). Enni továbbra sem igazán eszik az oviban, ezért ebédelni itthon (is?) eszik, de desszertet nem kap. Kivétel ez alól a péntek, amikor is evett a levesből és a másodikból is!!!!! És mindezt képek is bizonyítják :-).
Hétfőn angoloztak, már tanulták a színeket és angol énekeket (Baa, baa, black sheep; Head and shoulders; Muffinman).
Kedden csákót hajtogattak és Fanni esett egy nagyot az udvaron, kicsit fel is dagadt a szája, de nem vészes a dolog, délután már nem is panaszkodott rá. Kedden elég rossz idő volt, valszeg emiatt is aludt délután egy hatalmasat (több mint 3 órát, ekkor is csak a dörgés ébresztette fel negyed 5-kor!!!!).
A héten hatalmas mérföldkőhöz érkeztünk, mint arról már külön bejegyzésben is beszámoltam: Fanni most már wc-be pisil az oviban (itthonra is be kell most már szerezni egy értelmes wc-szűkítőt...). Kedd délelőtt az ovónők elrejtették a bilit, hogy Fanni ne találja meg, így rá is ült a kiswc-re, de pisilni nem pisilt, mert meglátta a bilit...szerdára viszont sikerült jobban elvesznie annak a fránya bilinek, így Fanni kétszer is wc-be pisilt :-). És természetesen a bili azóta sem került meg :-).

Az oviban van egy másik kisfiú, aki szintén fél napot jár, az ő anyukájával, Klárival összebarátkoztunk és szerdán délután nálunk jártak, csütörtökön pedig mi mentünk át hozzájuk. Olyan szép idő volt, hogy az udvaron játszottunk mindkétszer. Az ő fiai elég elevenek, de nagyon barátságosak, Armand (az ovistárs, aki mellesleg egy évvel nagyobb és fél fejjel kisebb Fanninál) többször is odajött Fannihoz (aki elég visszahúzódó volt), és hívta motorozni meg homokozni...több-kevesebb sikerrel. Nem baj, lassan-lassan majd Fanni is oldódik, szoknia kell még a gyerektársaságot. Zsófi ellenben nagyon élvezte a sürgés-forgást, csütörtökön körülrajongták a srácok, még puszit is kapott tőlük (még szájrapuszi is volt :-S). Fanni pedig Armandéknál hosszú idő után ismét hajlandó volt a nagy csúszdán csúszni...igaz, még kézfogással, de csúszott!!!! Alig lehetett elcsábítani őt onnan :-).

Jövő héten anyáknapi műsor, már nagyon várom, nagyon kíváncsi vagyok :-).

Képek:

Íme a bizonyíték, hogy azért nem hal éhen a kisasszony az oviban...

Itt pedig már ebédel is :-)


Koszorú, koszorú

Csákót hajtogat

Alig értem a kapuhoz, Fanni sírása abbamaradt és már így játszott...
Vajon hogy is kell ezt csinálni? Most jól megfigyelem,
aztán majd titokban otthon gyakorolok :-D
Csak csajok - megfigyelővel ismét...

Esés előtti ugrás




Pénteken a srácok kényeztették a lányokat

A lilát nem eszem meg, mert az szőlő, abban mag van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése