Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. december 30., péntek

Zsófi mozgásfejlődés

Hát igen, ebben egyelőre leállt Zsófi, illetve karácsony környékén kezdte el érdekelni a mozgás...mindez azzal kezdődött, hogy megtalálta a lábát és pelenkázás közben előszeretettel rágcsálta, fogta, fogja a mai napig.


Aztán folytatódott azzal, hogy a lábfogás közepette elborult, így hátról oldalra dőlt. Ennél tovább azóta sem jutott, de ha a kezét kicsit húzzuk, akkor kis segítséggel már át tud fordulni hátról hasra.

Hasról hátra továbbra sem sikerült fordulni. Fanni anno nagyon ügyesen rájött, hogy ha elég magasra emeli a fejét és oldalra néz, akkor egy idő után eldől és átgurul...nos ezt a logikát Zsófinak még nem sikerült összeraknia, ő inkább a kényelmesebb típus, ha elég volt hason, akkor leteszi a fejét és szopizza az ujjait :-D. Karácsony táján viszont elkezdték érdekelni az előtte lévő dolgok, így hason fekve szinte repülne előre...csak a hasa van a földön, szemei csillognak, szája a füléig ér és keze-lába a levegőben kalimpál...meg lehet ilyenkor zabálni :-D.

Azért vannak már biztató jelek is:
- két napja hason fekve nyomja oldalra a fenekét, így már kezd hasról az oldalára gurulni (azért még a lendület hiányzik, de a mozdulat alakul),
- néhány napja hátról oldalra gurul napi többször is, de tovább még nem érdekli,


- szintén két napja hason fekve előre nyúl a játékokért és közben nyomja fel a popóját, kúszna,
- pár napja a felülés is érdekli, ölben állandóan húzza fel magát, nem szeret ott "feküdni", inkább ülve nézelődik.



Persze még azért tartani kell, tegnap este pedig a pihenőszékben is felült, de nem kell megijedni, nem esett ki, inkább ezt csinálta:



- érdekli a zongora, íme a művésznő (érdemes figyelni a száját):


Végül egy kép csak úgy :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése