Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. december 30., péntek

Zsófi evés - folyt.

Már egészen régen nem jelentkeztem, így most ott folytatom, ahol abbahagytam, tehát írok egy update-t Zsófi evésével kapcsolatban.

Legutóbbi jelentkezésem óta Zsófi megkóstolta a körtepürét, ez nagyon bejött neki, illetve a répapürét, na, ezt nem igazán szerette, két kanállal ha evett összesen belőle.
A kanalazás nem egyszerű, nézzétek csak, miért:




Két napja azonban mindenféle hozzátápit felfüggesztettünk, mert széklete továbbra is 4-5 naponta van és az továbbra is nagyon kemény kolbászkák formájában jelentkezik. Úgyhogy most visszaálltunk az anyatej-tápszer kombóra, ha rendeződik a széklet (remélem, pár nap alatt rendben lesz), akkor megint elkezdjük.
Szerencsére a tápszer evészet egész szépen alakul, kopp-kopp-kopp, bíztató fejleményekkel szolgálhatok ebben a tekintetben: továbbra is fecskendővel ugyan, de ha éhes, akkor akár 1 decit is sikerült belevarázsolnom :), mindezt napi kétszer is, szóval haladunk, lassan, de biztosan. Sőt, ma reggel csúcsot is döntöttünk, fecskendővel 130 ml tápszer az már egész jó :-).
És íme a módszer:


Az éjjeli evések terén is változás történt. A tápszerrel és a hozzátápival való próbálkozás miatt jelentősen csökkent az anyatejcsi mennyisége, jelenleg már csak 3-szor szopizik Zsófi, reggel, délután és este. Éjszaka már nincs tejcsi, amit egyen, ezért két napja éjjel nem kap tejecskét, csak egy kis vizet és láss csodát, hajnalig kibírja evés és szopi nélkül. Ami még nagyon jó, hogy az éjjeli vizet cumisüvegből kapja (jelenleg a Mam a nyerő...) és 8-10 kortyot is iszik így, most reménykedünk, hogy kis idő múlva hátha ébren is elfogadja majd a cumisüveget és abból a tápit.

A súlya mindenesetre továbbra is szép lassan nő, jelenleg 6,04 és 6,07 kiló között ingadozik (ez 200 grammos hízást jelent 2,5 hét alatt), mindehhez viszont már kb. 65 centi, reméljük, két hét alatt sikerül elérni a súlyduplázást jelentő 6,2 kilós álomhatárt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése