Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. december 1., csütörtök

Szigetelés, Bütykölő, Visegrád

Mozgalmas napjaink voltak mostanság, igyekszem semmit sem kihagyni...

Múlt pénteken végre rászántuk magunkat a külső nyílászárók szigetelésére, azóta mintha tényleg melegebb lenne a házban, bár lehet, hogy csak bebeszéljük magunknak. Majd meglátjuk a gázszámlán...

Szombaton Fanni ismét Bütykölőn volt, igaz, reggel úgy indított, hogy nem akar menni, még az oviban is mondta, hogy nem akar bemenni, Apa menjen be vele, de végülis szépen egyedül bement és az ovónéni szerint most nagoyn jól bírta, nem volt fáradt, mint múltkor. Csinált is szép díszeket az ebédlőbe és idén ő csinálta az adventi koszorút is. Illetve főleg Erika néni, de ő is segítkezett benne kicsit. Íme az eredmény:



Vasárnap négyesben felkerekedtünk és elmentünk kicsit pihizni Visegrádra, kedden jöttünk haza. A szálloda nagyon szép volt, majdnem Fannival egyidős :D. Vasárnap wellnesseztünk, pancsi, szauna, hétfőn délelőtt felmentünk a várba, ott sétáltunk egy nagyot, Zsófi pedig aludt egy nagyot a friss levegőn, délután ismét wellness. Kedden pedig már jöttünk is haza.
A csajok nagyon jól bírták a megpróbáltatásokat. Zsófi gyakrabban evett, még éjszaka is kért enni (ez lehet, hogy a szobában lévő meleg miatt is volt), éjjel háromszor evett (emiatt most egész sok tejcsi van :D), nappal pedig 1-2 óránként kért egy keveset. Alvásügyileg most nem volt szerencsénk, éjjel ugye 3 óránként kelt, nappal pedig 30-40 perceket aludt csak, a többi időt vagy a babakocsiban, vagy kézben (inkább ez utóbbi) töltötte...persze el is lett kapatva, most már csak kézben lenne egész nap és a babakocsi ringatását is megszokta...na de ez utóbbiról még kedd délután egy sírós-nyöszörgős 10-15 perces altatás keretében leszoktattam :). Esténként elég nehezen aludt el szegény, de ez jelen körülmények között nem is csoda. A hotelben mindenki megcsodálta őt, hiszen mi voltunk a legkisebbek (a következő egy 6 hónapos baba volt :)).
Fanni nagyon jól viselkedett. Az ő alvásával nem volt baj, bár éjjel a meleg miatt ő is többször fent volt vizet inni, de ahhoz képest, hogy négyen egy szobában aludtunk, nagyon jól viselte és többnyire átaludta az éjjeli Zsófi-evéseket. Délután pedig szépen aludt a szobában egy hang nélkül bébiőrrel. Vasárnap még nagyon óvatosan pancsizott, hétfőn már kicsit bátrabb lett, akkor találkoztunk egy másik csendesebb kislánnyal is, velel labdáztak. Nagyon aranyosak voltak. Néhány gyerekszáj:

Apa: Fanni, mi tetszett legjobban Visegrádon?
Fanni: A mikró és a szekrény (remek, mire fog emlékezni?! a mikróra... a szekrény tényleg tetszett neki, üveges szekrény volt a konyhasarokban az apartmanban, amire azt hitte, hogy tévé, amikor megérkeztünk, meg is kérdezte, hogy miért van két tévé :D)

Anya: Hol pancsiztál?
Fanni: A kis kék kádban. Előbb Zsófi pancsizott, utána én levetkőztem és utána én is beleültem a kis kék kádba.
Anya: Jó, jó, de lent a medencéknél, milyen alakú volt a medence, amiben pancsiztál?
Fanni: Kerek, mint a sajtos gallér (=tallér) :D.

Apa: Meséld el Anyának, hogy mit láttunk a Panoptikumban (a várban Zoli és Fanni mentek be a Panoptikumba, Zsófi kint aludt a babakocsiban).
Fanni: Hangos volt a zene, azért kellett kijönni. (a lényeget itt is megragadta a kisasszony :D annyira megijedt a zenétől, hogy pánikszerűen el kellett hagyni a termet...nem értem, miért, de mostanában mindentől fél Fanni, ami hangos...vagy ami csak egy kicsi zajjal is jár...a legújabb őrület, hogy nem segít bedobálni a szennyes ruhát a mosógépbe, mert az hangos lesz, ha beindítjuk :-o).

A hisztik szerencsére ezen a három napon nagyjából elkerültek minket, egyszer volt egy nagyobb hiszti a hétfő esti vacsinál, már nagyon fáradt volt akkor Fanni...a hiszti tárgya az volt, hogy miért ittam meg a baracklevet, miért nem hagytam ott az asztalon :-o.
Fanni mindenesetre jól elfáradt a sok új élménytől. Vasárnap a pancsi és a víz annyira elnyomta, hogy már vacsi előtt lefeküdt a szobában a földre és közölte, hogy akkor most alszik :D.

Elsők:
- Fanni Visegrádon ivott első alkalommal nagyobb mennyiségű (1-1,5 deci) gyümölcslevet (baracklevet) - azóta se...
- Visegrádon sikerült első alkalommal teljesen egyedül begombolnia egy gombot :)

Most jönnének a fotók, de igazándiból egy dolog van, ami itthon maradt, ez pedig a fotógép :( Zoli telefonjával csináltunk ugyan pár képet, de azok nem kerültek letöltésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése