Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. december 7., szerda

Mindenféle

Fanni most jutott el oda, hogy az "Igen"-t már mindig használja. Ezt úgy értem, hogy eddig a következő párbeszédek zajlottak le: Kérsz vizet? Kérek. Biztosan elég volt? Biztos. Most viszont a válasz mindig igen (kivéve, ha nem :D)!!!

Zsófi hason pár napja nagyon szépen eljátszik, nyúl a játékok után és persze azonnal rágcsálja őket :).

Orrszívással kapcsolatban akartam írni, hogy Fanni továbbra is utálja az orrszívó orszívót, de mint kiderült nemcsak azért, mert kellemetlen, hanem azért is, mert hangos a porszívó (hozzáteszem, mostanában mindentől fél, ami hangos, már a mosógépet sem meri bepakolni, mert az hangos LESZ!!! :(...). Úgyhogy hétfőn, amikor az ablakosok miatt itt volt érdi mama segíteni, ismét kipróbáltuk a kis szippantós orrszívót (hasonlót, amilyen régen is volt) és talán ezt jobban tűri Fanni (inkább ezt kéri, mint a porszívót). Ezzel így tudom gyakran szippantani neki, mivelhogy fújni még nem nagyon tud (igaz, hétfőn már néhány szép rotyogósat is sikerült, de azért nem ez az átlagos). Ma éjjel Zsófinak is ezzel szippantottam ki az orrát, éjjelre humánusabb megoldás és elég jó ahhoz, hogy tudjon aludni. Az tény, hogy azért a porszívós módszernél nincs jobb, alvás előtt és után kell a porszívó, de így napközben elég a kék szippantós.

Ablakügyben: ma végre végeznek mindennel az ablakosok, jupííííí!!!!! Már kezdtem unni ezt a folytonos jövés-menést, a nyílászáró szigetelésről már ugye írtam, most szombat-hétfő-kedden kicseréltettük a kondiban (ahol a számítógép is van, ahol elég sokat vagyunk Fannival mostanság) a tetőablakokat, mert az ablak mellett kis lukon látszott az ég, átfújt a szél :S, most nagyon jó meleg van fent és szépek is lettek. Hétfőn és ma pedig a mi hálónkban és a nappaliban cseréltetünk ablaküvegeket thermoüvegre (mellesleg nagyon csúnyák voltak már ezek az ablakok), így reméljük, ezzel most már a gázszámlánk is jobb lesz, vagy legalábbis nem lesz rosszabb, mint tavaly (idén Zsófi miatt melegebbet is csinálunk kicsit és egy szobával többet fűtünk).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése