Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. szeptember 15., csütörtök

Fontos dolgok - folyt.

Úgy tűnik, végre elfelejthetjük a cumisüveget Fanninál, a pohárból szépen megissza a tejecskét.
A tegnapi nap újabb áttörést értünk el, mégpedig a cumik terén. Délben (nem túl bizakodóan) megkérdeztem Fannit, hogy ha csak egy cumival fekszik le, akkor alvás után kap egy Micimackós matricát. Legnagyobb megdöbbenésemre "jó" volt a válasz. Azért amikor bekerült az ágyba, kérte mind a hármat, de amikor megint felemlegettem a matricát, már adta is ki két cumiját, hogy ő csak eggyel alszik. Persze alvás nem lett belőle, de több mint másfél órát az ágyában töltött, úgyhogy felkelés után meg is kapta a matricáját. Este ismét megkérdeztem, de akkor már mindhárom cumiját kérte...egészen addig, amíg az ágyba került, mert akkor közölte, hogy ő egy cumival alszik és kettőt már adott is a kezembe :) És azóta sem reklamált érte, úgyhogy ez megint megér egy Micimackós matricát (még jó, hogy anno a bilizés jutalmazására bevásároltunk matricákból, most jól jönnek, ha már akkor nem kellettek :D). Kis ügyes lányunk van :) Majd meglátjuk, hogy sikerül-e most már huzamosan egy cumival aludni (azért mindig nem lesz matrica, csak ha továbblépünk...ugye sejtjük, hová? na, szerintem az már nem lesz azért ilyen egyszerű történet :)).
Az éjszakai vízivásokkal viszont ismét nagyon küzdünk, este és éjjel is minden ébredésnél legalább 2-3-szor át kell menni hozzá fél órán belül...lefekvés óta ma pl. már legalább 3 deci vizet megivott (ha nem többet). És érdekes módon a pelus kibírta, pedig azt hittem, hogy ágyneműcserével indítjuk a napot.
Még valami történt tegnap, Fanni megengedte, hogy levágjam a haját elöl, mert már nagyon belelógott a szemébe. És hogy hogy sikerült ezt elérni? Nos, a körömvágásnál már egyszer bevált technikával: először kiválaszthatta, hogy melyik ollóval vágjuk, utána pedig a kezébe adtam a levágott hajat, így látta az eredményt :) Egész gyorsan sikerült így végezni és nem is lett ferde :D
sófi baba pedig gyakorolja az egyedül elalvás művészetét, tegnap nappal megint sikerült egyszer és most éjjel is, amikor vittem át az ágyába, akkor még pislogott rám a szép nagy szemeivel, de szépen elaludt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése