Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. szeptember 22., csütörtök

Alvás vs. nemalvás

Annyira örülünk, hogy Zsófi ilyen szépen alszik :). Már csak egyszer kel éjjel szopizni, még elég változó, hogy mikor, de egyszeri szopival kibírja reggelig :). Nem úgy Fanni, aki rákapott az éjjeli ébrenlétre, pedig soha nem volt ő az az éjjeli bagoly típus. Péntekről szombatra virradó éjjel 4!!! órát volt fent, így mi is, felváltva. Ezalatt 15-20 percenként lejátszódott ugyanaz a forgatókönyv: nyöszörgés, rohanás, hogy Zsófi ne ébredjen fel, Mi az Fanni?, Kérek vizet!, iszik, aztán lefekszik. 2 órányi ide-oda járkálás után elkezdtek a plüssök is kivándorolni az ágyból, hogy hát nem tudnak tőle aludni, de ez nem hatotta meg. Megpróbálkoztunk egy cumielvétellel is, hogy elvesszük, ha nem alszik, erre FAnni már nyújtotta is és mondta: "akkor kapok reggel matricát". Na azért ezt nem játszunk!!!! Cumi vissza, hogy ne kösse össze majd, ha egyszer tényleg leszokik vagy leszoktatjuk róla, hogy ez valami bünti lenne. Ez megint ment egy óráig, aztán meguntuk és győzött nálunk az álommanó. Hagytuk Fannit kicsit nyüszizni, 45!!! perc után aludt végül el, de nem volt egetrengető ordítás, csak egy kis nyüszizés és sírdogálás. És ami a legjobb benne, Zsófi mindezt a négy órát szépen átaludta, kis ügyes :). Persze rá fél órára, hogy Fanni elaludt, kelt Zsófi enni :S. Még szerencse, hogy ezeket az éjjeli evészeteket 10-15 perc alatt elintézi és alszik is tovább...tartsa meg ezt a jó szokását :).
Egy tanulsága volt ennek az éjszakának, illetve kettő:
1. Zsófit egyáltalán nem zavarja, mi zajlik körülötte, ha alszik, úgyhogy most már nem ugrunk majd minden apró nyekkenésre Fannihoz, mert kicsit elkényeztettük ezzel őt,
2. Fanni visszakapta a három cumit és azóta szépen alszik, egyszer vagy kétszer kel éjjel inni, szóval bár nem mondta ki és nem reklamált a cumik elvétele ellen, azért ez mégis megzavarta az ő kis lelki világát. Egyelőre még nem fáradtak vagyunk / fáradt vagyok a cumiharc lefolytatásához, úgyhogy még várunk vele.
A nappali alvás sem zavartalan és olyan hosszú már, mint régen volt, van, hogy nem akar aludni, de amióta visszakapta mindhárom cumit, ezzel is kevesebb gond van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése