Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2012. január 15., vasárnap

Zsófi féléves lett

Immár fél éve itt él velünk ez a kis tündér, hihetetlen, hogy mennyire gyorsan telik az idő...kedden voltunk státuszon a védőnőnél, így már pontos adatokkal is szolgálhatok a kisasszonyról.

Súly: 6210 gramm, ezzel épphogy megdupláztuk a születési súlyt
Hossz: 66 centi
Fogak száma: 0
Pelus méret: hármas
Ruhaméret: 68 még, de szerintem még egy hónap sincs és vehetjük elő a 74-es ruhácskákat

Evés: ld. külön bejegyzésben

Alvás: nappal 3-szor egy órát alszik, az egyik alvás néha 1,5 órát is eltart, viszont délben egyszerre alszanak Fannival a szobájukban (hadd szokják címszóval :D) és nem zavarják egymást. Zsófi széltében már kinőtte alváshoz a mózest, ezért nappali alvásokhoz felállítottuk neki a karácsonyra kapott utazóágyat lent a játszószobában. Nos, nem szereti!!! Ha ide tesszük le aludni, ordít, ha azonnal felvisszük az ágyába, akkor szépen leteszi a fejét és elalszik...ki érti ezt? Remélem, hamar megszokja azért az új ágyikóját, mert nappal egyszerűbb lenne lent altatni :). Az éjszakák még elég változatosak...általában 3 óránként ébred, első ébredésnél elég a víz vagy tea, utána már tápi kell, szerencsére már cumisüvegből...néha azért előfordul, hogy cak egyszer ébred 4 óra körül, akkor eszik kis tápit és ezzel este 8-fél 9-től bírja reggel 8-ig.

Mozgás: nagyon kényelmes baba!!!
Hátról oldalra forog, amikor megfogja a lábfejét, de tovább nem hajlandó, nem érdekli, ha segíteni akarnék neki, akkor direkt visszafeszít. Hasról hátra néha átgurul, de ez még nem tudatos átfordulás. Hason fekve tolja fel oldalra a popóját, de útban van a keze, így az átfordulás technikájára még nem jött rá.
De: hason fekve tud körbe forogni és a járókában fekve, ha nagyon sír, akkor hátrafelé halad :D. Ölben felül segítség nélkül és azzal a lendülettel el is dől, ezért nagyon vigyázni kell rá ilyenkor. Az üldögélést nagyon szereti, persze még csak ölben, ha felveszem büfizni, akkor is fordul kifelé, ha az ölembe ültetem, akkor már rendben van. Hason fekve úszik/repül, vagy ki minek nevezi azt, amikor csak a hasa van a földön, kezei és lábai pedig a levegőben eveznek. Ha pedig az ölemben "felállítom", akkor kinyújtja a lábait és némi súlyt már megtart rajtuk, néha már kezd rugózni is.
Mindenesetre jellemző, hogy egy dologgal vagy egy dologért nem küzd sokáig, ha nem megy, hát nem megy alapon leteszi a buksiját, ujjak a szájba és pihen...

Beszéd: gügyörészik, de egyelőre még magánhangzó kombinációkat mond, nagy ritkán sikerül egy-egy mássalhangzót is kiejtenie. Tegnap pedig azt fedeztük fel, hogy tátog, mint a halak :-o.

Egyéb: nagyon jókedélyű baba (ha épp nem nyűgös valami miatt :D), nem ijed meg az idegenektől, mindenkinek jut tőle egy mosoly. A legtöbb kacaj persze Fanninak jut, Fanni mindig meg tudja nevettetni, legyen akármennyire is nyűgös (mármint Zsófi). Ilyenkor nagyon édesek, ahogy kacarásznak :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése