Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2012. január 30., hétfő

Dévény torna, hátról hasra forgás, hason körbe forgás, ülés

Zsófiról van természetesen szó, aki a hat hónapos státuszvizsgálaton még nem forgott, sőt, ellenkezett minden ilyennemű próbálkozásunk ellen. A babák 7-8 hónapos korukig kell forogjanak, szóval nem voltunk elkésve, de úgy gondoltuk, hogy egy kis segítség nem árthat, így elmentünk egy Dévény tornára múlt csütörtökön, ahol Zsófi izmait kicsit lazábbnak találta a gyógytornász. A hátán pedig le vannak tapadva az izmok, ezért van az, hogy nagyon sokat "repül", azaz hason fekve a kezei-lábai a levegőben repkednek, míg csak a hasa éri a földet. A lábfejét tornáztatni kell, hogy ne álljon befelé, ezt azóta szorgalmasan csináljuk is.
Magának a tornának általában 1-2 nap alatt jön ki a hatása...hogy ennek tulajdonítható-e vagy sem, lényeg a lényeg, hogy 3 napra rá, vasárnap, elkezdtük őt megint forgatni és most engedte, sőt, olyannyira rákapott a mozdulatra, hogy este míg én Fannival beszélgettem, mellettem Zsófi hátról a hasára fordult!!! Ráadásul mi bal felé forgattuk, ő pedig jobbra fordult, szóval kezd ráérezni a dologra. Ha a lábánál kicsit segítünk, akkor már lendíti is a lábacskáit és a buksiját is emeli, csak kell valami játék csalinak, mert a kezét nem húzza mindig keresztbe, úgy pedig nem megy :-).
Hasról hátra még nem forog tudatosan, de kis segítséggel ezt is meg fogja gyorsan tanulni, úgy látom, mert kezdi a popóját felnyomni oldalra.
Egy hete rákapott a hason körbe forgásra (mint a ringlispír - ezt vajon így kell leírni?! na mindegy... -), persze ezt is játék után, állítólag ez már a kúszás előszobája...
Az üldögélés pedig továbbra is nagy kedvenc, főleg az ölemben, de a hatvani etetőszékben is szeret üldögélni kipárnázva, imádja ezt a testhelyzetet, már innen a világ :-D.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése