Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2012. január 5., csütörtök

Karácsony

A karácsonyi díszeinkről már tettem fel képet egyszer, de az asztalunk lemaradt. És hogy ez miért különleges? Mert idén az asztali díszek mind-mind saját kézzel készültek, nagy részük Fanni segítségével készült a Bütykölőn (Fanni adventi naptárját leszámítva az adventi koszorú közepén, amit a Mikulástól kapott):


Még egy kép az ablakdíszekről, már a helyükön:


Az idei karácsony is mozgalmasra sikeredett, ahogy azt már megszokhattuk :-). Idén kivételesen a Szentestét Hatvanban töltöttük, így itthon már 23-án jött a Jézuska. A fadíszítés 22-e este megtörtént, reggelre lett is nagy csodálkozás Fanni részéről, amikor meglátta, szószerint tátva maradt a szája, aztán szép lassan elmosolyodott :-). Zsófi pedig nagy szemekkel bámulta a fényeket :-). Az ajándékok a délutáni alvás utánra kerültek a fa alá, így délután megkezdődött a maratoni, több napig tartó ajándékbontás, mármint Fanni részéről, merthogy minden ajándékot ő osztott ki a tulajdonosának (képek segítették ebben), aztán pedig kibontani is segített :-). Fanni kedvenc játéka azóta is a mágneses öltöztethető baba, amit el is neveztünk Flórának. Kapott többek között egy társast is, ami elveiben hasonlít a már meglévő majmos társashoz, de itt sokkal kézzelfoghatóbb, hogy ki nyer és ki veszít...amióta a holló elvitte (szó szerint elrepült vele) a cseresznyés kosarat, azóta nem akar játszani vele, ismét a régit favorizálja. Na sebaj, majd az idő ezt is megoldja :-D. Zsófinak nem igazán tudnék kedvencet mondani, de talán a zenélős kis zongorája egész szépen leköti.
A kép ferde, nem a fa!!! És a fa levelei ilyen fehéresek, nem mi tettünk rá havat :-)


Szokásos ünnepi vacsora


24-én reggelre ismét ajándékok kerültek a fa alá: a lányoknak is néhány, illetve a Hatvanba viendő ajándékok is ekkor kerültek a fa alá. Fanni, amikor belépett a szobába, megállt és megszólalt: "Jézuska visszacsomagolta az ajándékokat", majd gyorsan körbenézett, hogy biztosan ez történt-e, hol vannak az új játékok és megnyugvással jegyezte meg, hogy a játékok az asztalán vannak...ezután ismét ajándékbontás (szerencsére a nem neki szóló dobozokat most nem bontogatta ki :-D).
A délutáni alvás után felkerekedtünk és irány Hatvan. Az ajándékbontogatás itt is folytatódott, természetesen itt már mindenkinek segített Fanni :-D. Az itt kapott mágneses-krétás tábla is nagy kedvenc, Zsófi pedig lassan kipróbálja az új ágyikóját, merthogy a mózes már kezd szűkös lenni...


A harmadik felvonás pedig 26-án volt, amikor is reggel ismét ajándékokkal telt meg a fa alatti terület, ezúttal a Dombosvárosba viendő ajándékokkal. Aznap tehát érdi mamáéknál voltunk. Fanni nagyon örült a babaháznak, az azóta is a nappaliban foglalja el előkelő helyét. Zsófi sütfaló kincsesbödönével pedig egyelőre szintén Fanni játszik (azon kívül ,hogy Zsófi a formákat rágcsálja), mégpedig folyton zenélteti és táncol rá...Zsófi meg nézi és mosolyog :-)


Köszönünk szépen még egyszer minden a Jézuskának!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése