Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2012. január 15., vasárnap

Zsófi evés - jó hírek

Végre jó hírekkel szolgálhatok ebben a témában és most jó előre mindent lekopogok, kopp-kopp-kopp!!!

Kezdjük a legfontosabbal: a széklet gyakorisága 4 napról csak tápis táplálás hatására fokozatosan 3 napra, majd az új tápszer hatására 2 napra csökkent, ezt pedig a hozzátápi újrakezdése sem bolygatta meg, egyelőre...maradjon is így!!!

A védőnővel és a dokinővel való egyeztetés során arra jutottunk, hogy tápszert váltunk és újrakezdjük a hozzátápit. Az új tápszer a BEBA HA Start Szenzitív, amely egyelőre jó hatással volt Zsófira (bár hozzáteszem, az eddigi tápszer is kezdte megoldani a gondokat...mindezt akár szó szerint is érthetjük...). A hozzátápiban pedig kerüljük az almát, krumplit, répát, mert ezek fognak, helyette mehet a barack, tökfélék, egyszer egy héten spenót, szilva, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább.

Ennek örömére tegnap Zsófi barackot kapott ebéd előtt (inkább ebédre, mert utána már sok tápit nem ivott), mindjárt egy fél üveggel behabzsolt és még evett is volna, ha adok neki. A másik felét ma megette és ma, két nap után ismét volt széklet, ráadásul semmi gond és erőlködés nélkül, szóval a kezdet jó!!! Holnap folytatjuk a barackot, nagyobb adaggal és egy kis keksszel, meglátjuk, mit szól hozzá a gyomra. Ízleni mindenesetre ízlik neki és ez már önmagában is jó hír.

A végére hagytam még egy jó hírt: ismerkedünk a cumisüveggel is!!!! Egyelőre még leginkább félálomban (éjjel és reggel) fogadja el és még nem nagy mennyiséget iszik meg belőle (60-70 ml), de kezdetnek nem rossz. Sőt, ma délután is abból ivott, szóval talán-talán ő is beáll végre a cumisüvegezők sorába. Egyelőre a MAm cumisüveg jött be, de a Chiccot és a Nukot is elfogadja néha :).

A szopik száma ezzel párhuzamosan persze fokozatosan csökken, most már csak egy szopi van este lefekvés előtt, de ez is inkább megnyugvási céllal, semmint jóllakás miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése