Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. augusztus 12., péntek

Zsófi egy hónapos

Isten éltessen, pici lány!!!! Hihetetlen, hogy telik az idő...nemrég jöttünk haza a kórházból.
Ennek örömére egy rövid összefoglaló Zsófiról: elég nyugodt baba (ha nem fáj a hasa), percekig képes egy dolgot nézni, a fölé hajoló arcra szépen fókuszál, sőt, a fürdőszobában lévő majmot (érdekes, hogy csak ezt) 180 fokban követi a szemével és a fejével. Vállon tartva szépen tartja a fejét, de még azért biztosítani kell. Hasra téve emelgeti a fejét, de még 45 fokig nem jut el (egyszer sikerült talán 60-70 fokra felemelni eddig).
Méreteit tekintve hosszban nem tudjuk, hogy nőtt-e, de kedden megyünk egy hónapos státuszra, akkor majd kiderül. Súlya tegnap meghaladta a 4 kilót, ami a kórházból való hazajövetel óta eltelt 4 hét alatt 1100 grammos hízást jelent. Kis haspók, de meg is látszik rajta, szép hurkái vannak és akkora tokája...:) Ami érdekes, hogy Fanni fél kilóval többel született, mint Zsófi (igaz, majdnem ennyit veszített is a súlyából utána...Zsófi csak 200 grammot), de egy hónaposan Fanni is 4 kilós volt, csak pár centivel hosszabb és kevésbé hurkás :)

Azt mondhatom, hogy mostanában eléggé hektikusak a napjaink, vannak hasfájós, nyűglődős, alig alvós napok, ami valószínűleg az össze-vissza időjárás és a szél, valamint az én evésem magyarázhat. Pl. a tejterméket, túrót, krumplit, krémest, barna kenyeret, rizsfelfújtat biztosan nem bírja a kicsi gyomra...sajnos...én meg már nem tudom, mit is ehetnék...a rizs husival és a szendvics az állandó sláger, de azért a jóbol is megárt a sok. Tegnapelőtt és ma pl. ilyen nyűglődős napunk van, de tegnap igazi alvó-evő baba volt Zsófi, napközben is csak felkelt enni háromóránként és már aludt is tovább...lehet, hogy emiatt (is) sztrájkolt éjszaka fél 3-tól 4-ig és ma reggel 7-től fél 10-ig?!?!?!
Ha fáj a hasa, akkor nagyon jó szolgálatot tesz a következő póz (nem tudom, mi a neve, de tényleg használ):


Egyébként ha épp nem fáj a hasa, nagyon édibaba, szépen elnézelődik a járókában vagy a pihenőszékben (ide általában akkor kerül, ha épp eszünk, vagyis inkább ennénk), ahol a kedvence a fehér falon a barna kapcsoló és a barna ajtókeret, illetve a fehér plafon. Ezeket akkora áhitattal képes percekig nézni :-o A fürdőszobában pedig a majom a nagy kedvenc:



A héten már sikeresen felavattuk a hordozókendőt, sőt, tegnap már kertészetben is voltunk vele, Zsófi szépen aludt benne. Most először (a kórházból való hazajövetelt leszámítva) nem sírt az autós hordozóban sem.




A jó időnek köszönhetően sokat alszik kint a babakocsiban.

Már ismerkedik a zenével, nagyon szereti, ha énekelek neki, úgy látom, sokszor az megnyugtatja, de Zoli is zongorázott már neki, úgy látom, ez is tetszett:


A fürdés terén is kezd alakulni a pici lány, pár napja ugyanis már nem nagyon sír, csak vetkőzésnél és öltözésnél. A titok: előtte kicsit aludjon még a 6 órás evés után, illetve közvetlenül pancsi előtt kapjon még tejcsit :) És hogy nem hazudok, íme:


Végül három ráadás fotó (az egyiken olyan, mintha kacagna, de ez félrevezető, ugyanis rögtön utána már görbült is lefelé a szája...):




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése