Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. augusztus 5., péntek

Fanni fejlődik - beszéd és bilizés

Az utóbbi napok nemcsak Zsófi nyűgösségéről szóltak ám!!! Fanni újabb csodadolgokat produkált, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, hogy tartsuk az iramot :-)
Először is beszédfejlődésben újabb mérföldkőhöz érkeztünk: Fanni már szépen használja az egyes szám második személyt, azaz nem azt mondja, hogy pl. "Apa elmegy innen" vagy "Anya ezt nem fogja meg", hanem "Apa, menj el innen!" vagy "Anya, ezt ne fogd meg!". Ezek általában még főleg felszólító módú mondatok, de annyira furcsa és egyszersmind édes, hogy már ezt is helyesen használja. Azzal, hogy az E/1 (én) és az E/2 (te) személyek használata a helyére került, nyilvánvalóvá vált, hogy a többes szám első és második személy még kavarodik, de majd idővel ez is kitisztul. De már ez is változott, eddig azt mondta pl. hogy "Fanni és Apa volt vásárolni", most már azt mondja, hogy "voltatok vásárolni", innen már csak egy lépés a "voltunk vásárolni", a következő lépés, reméljük :-)
A másik fejlődés a szobatisztaság terén történt, előkerült ugyanis megint a bili. Ma reggel ugyanis megkérdeztem tőle, hogy pelust vagy bugyit kér (ja, persze, hercegnős bugyi, lehet, hogy ez volt annyira csábító :-D), erre egyből, gondolkodás nélkül jött a válasz, hogy bugyit...de mondom, akkor nincs pelus és ha pisilni kell, akkor szólsz és megyünk a bilire...de ő akkor is bugyit kért. Szóval felöltöztünk, trükkösen szoknyát adtam rá, hogy legalább azt ne kelljen cserélni és gyorsan telefonáltam Zolinak (be kellett ugrania reggel az irodába), hogy hazafelé jövet vegyen még pár bugyit, mert ma tutira lesz néhány baleset. Így is történt, tejivás után 10 percen belül kétszer is, majd 11 körül még egyszer, ezzel el is fogyott itthon a stratégiai bugyikészlet :-D de már száradnak az újak :-) Sőt mi több, ma kétszer is hajlandó volt ráülni Fanni a bilire, már ez is haladás, mivel mostanában határozott tiltakozás volt ez ellen is. Hogy mégis hogy sikerült ezt elérni? Hát, trükkösen, akkor kaphat szép matricákat, ha a bilibe termel. Az elsőt meg is kapta azért, mert egyáltalán ráült, de aztán még egy járt, mert két csepp pisi egyszer csak ott termett a biliben. Azóta várjuk a folytatást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése