Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. augusztus 5., péntek

Mozgalmas hét

Mozgalmas hetünk volt eddig és ezt Zsófi nevében is mondhatom. Kedden rögtön három program is volt, Fanni és Zoli 10-re elmentek a szokásos keddi Kerekítőre (mondókás, dalolós foglalkozás), majd 11:30-ra már a védőnőhöz voltunk hivatalosak, aki most jött vissza szabiról és látni akarta Zsófit. Zárójelben jegyzem meg, hogy Pesten mind a gyerekorvos, mind a védőnő az első hónapban hetente kijött hozzánk Fannit (és minket) megnézni, hogy minden rendben van-e, Zsófihoz a kórházból való hazajövetel után jöttek, de azóta sem, most háromhetesen nekünk kellett elmenni. Két hét múlva pedig már egy hónapos kontroll, hihetetlen, hogy milyen gyorsan telik az idő :-o Szóval a védőnőhöz visszatérve: Zsófi súlya ott 3660 gramm volt, tegnap este már 3750-et mutatott a mérleg, meg is lettünk dicsérve :-) Ja, de most jut eszembe, hogy erről már írtam :-D Mutattam Zsófi lábkörmét is, a nagylábujján ugyanis furán nő a köröm, olyan mintha befelé nőne, a védőnő el is küldött minket gyereksebészetre. Tegnap délután 5-re kaptunk is időpontot, ahol megnyugtattak minket, hogy ez elő szokott fordulni, de nincs baj, majd a köröm megcsinálja magának a helyet, vágni csak akkor kell, ha már túlnő a lábujj végén. Szóval megnyugodtunk, hogy minden rendben.
Kedd délután Zoli ment vissza a fogorvoshoz.

Szerdán délelőtt Zoli megint dolgozott, délelőtt megint hármasban voltunk itthon, már egészen kezdünk belerázódni a délelőttökbe, ami igaz, igaz, délre már úgy elfáradok, mintha egy teljes nap lenne mögöttem és akkor még ott a délután. Elvileg Fanni déli alvása alatt pihizhetnék kicsit, de mostanában ennek a kellős közepén ébred Zsófi enni, így a pihinek is lőttek. Na de sebaj, azért éjszaka még így is 7-8 órákat alszunk, 3-4 részletben, szóval panaszra tényleg semmi ok.

Csütörtökön délelőtt Zsófival elölhordozás tanfolyamra mentünk, ahol kendőkötéseket tanultunk és gyakoroltunk, addig Zoliék vásároltak. Zsófi nagyon ügyes volt, mindkét kötéstípusban gyönyörűen elaludt, mindenki a csodájára járt, én meg nagyon büszke voltam rá. Persze ezt azóta itthon egyszer sem sikerült összehozni, szóval még kendőzésben még nem igazán vagyunk otthon, sajnos. Pedig a nyűgösebb időszakokban tényleg jól jönne egy kis megnyugvás Zsófinak, és ezzel együtt nekem is, hogy így tudjak Fannival is teljes lényemmel foglalkozni kicsit. Tegnap délután pedig a már említett gyereksebészet volt soron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése