Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. augusztus 21., vasárnap

Elmúlt hét

Most már kijelenthetjük, Zsófi baba hasfájós. Az utóbbi napok elég nyűgösen teltek, délelőtt alig aludt, délután néha többet, néha kevesebbet, a negatív rekord a nappali alvások tekintetében két és negyed óra…ja, de nem ám egyben, hanem három részletben. Azt mondják, hogy a kisgyerekes anyukák azt érzik, hogy egész nap szoptatnak. Nos, én nem, Zsófi gyorsan végez vele, bár elég gyakran igényel azért kényelmi szopit…én úgy érzem, hogy egész nap altatok: bealszik az ölemben vagy a vállamon, de amikor letenném aludni hasra, akkor felébred, de nem a mozdulat miatt, hanem a pocakfájás miatt L. Ma elkezdtük az Infacol kúrát, reméljük, ez kicsit segít a pocakján. Egyébként érdekes módon bármennyire is nyűgös Zsófi, imád a pelenkázón lenni…hiába, Fanni is ezt a helyet szerette nagyon J. Pontosan ezen a szent helyen történt az első igazi trotyizós baleset is. Zoli épp pelenkát cserélt, amikor is Zsófi megszabadult a még benne ragadt trotyitól…szó szerint megszabadult, mert nemcsak a pelenkázó alátét, hanem a föld és a fürdőben a szőnyeg is olyan lett…sőt, Zoli pólója és nadrágja is :-D. Már nem emlékszem, hogy írtam-e (inkább kétszer legyen meg, mint egyszer sem), de megvolt az első átöltözéses trotyi is már (ez nem mostanság), amely után Zsófi ment a csap alá fürdeni :-D.
A szopira visszatérve, úgy tűnik, ebben csak engem fogad el Zsófi baba, semmivel és senkivel nem lehet helyettesíteni. Pl. a cumisüveg és a cumi teljesen ki van zárva, próbáltam kanállal is adni a lefejt tejecskét, de így 10 perc alatt sikerült 10 ml-t ennie, szóval ez meg az idő hossza miatt van kizárva. Maradok én.

Fejlődését tekintve is újdonságról számolhatok be: Zsófi elkezdett spontán mosolyogni. Ma már többször is megmutatta eme tudományát, sikerült lencsevégre is kapni:


Hosszát tekintve Zsófi 55 centi körül van (már amennyire meg tudtuk mérni), de egyes 56-os ruhák már kicsik rá...lassan átcseréljük a ruhatárát a 62-es méretre J. Mondjuk nem csoda, mert olyan hurkákat növesztett, hogy csuda J. Tegnap 4,31 kiló volt, pelusban is már kettes méretet hord, szóval szépen gyarapszik minden tekintetben.

Fanni továbbra is nagyon aranyosan viselkedik Zsófival, abszolút nem féltékeny rá, max. ránk, rám. Nagyon szerencsénk van vele, egyre többet eljátszik egyedül a játékaival, babákkal vagy a nagy lila macijával szerepjátékozik, hozza-viszi, szoptatja, eteti, altatja, beszél hozzájuk stb. Nagyon édes. Amikor pedig érzi, hogy Zsófi nagyon nyűgös, akkor is többnyire szépen elfoglalja magát.
Szerencsére kicsit végre nyár van nyáron, azaz végre huzamosabb ideig (két hétig, hűűűűűha) jó idő van, így egyrészt az egész napot kint tudjuk tölteni az udvaron, plusz ismét előkerült a nagy medence, amibe két napja belekerült a csúszda is. Szép lassan Fanni is rákapott az ízére, pedig előtte nagyon tiltakozott ellene. Tegnap délután a másfél órás pancsizás 90%-a a csúszdázásról szólt. Néhány fotó:



Ami a fotókról esetleg még feltűnhet, hogy Fanninak vizes a haja…ez nagy szó ám, merthogy a hajmosást és a nyaktól felfelé eső területek bárminemű érintkezését vízzel határozottan elutasítja és utálja. Egy ideje mesével és sok-sok beszélgetéssel próbáljuk elméletben szoktatni a fejét a vízhez (na, ez viccesen hangzik J), de tegnap kint Zoli lelocsolta a fejét vízzel és sírt ugyan, de meglepő módon egész gyorsan megvigasztalódott. Még néhány ilyen és megszokja a hajmosást?!?!?! Meglátjuk.
A hisztik természetesen azért nem tűntek el teljesen, a legújabb, hogy ha valami nem úgy történik, ahogy elgondolja, akkor azt korrigálja…hogy érthető legyen: ha pl. egyedül akar a nappaliból a fürdőbe menni, de Zoli beviszi, akkor képes visszamenni és egyedül bemenni a fürdőbe. Vagy: ha a vizes poharát a kezébe adom, akkor azt képes letenni az asztalkájára és azzal a lendülettel elvenni és inni belőle. Hogy minek kellenek ezek a plusz körök?!?!?!
Valamikor írtam már arról, hogy Fanni pisisen ébred reggelente, annyi vizet iszik éjjel…nos a helyzet azóta sem igazán változott, pedig már jónéhány márkájú és méretű pelust kipróbáltunk. Hiába, ezt a mennyiségű nedvességet egy pelus sem bír már ki. És még messze a szobatisztaság…marad a gyakori mosás L.
És még egy fontos felfedezés: Fanni bal vállán megjelent az első anyajegy. Legalábbis többet nem láttam rajta.
Fanni legfontosabb adatai: kb. 97 centi, tegnap esti mérlegelésnél 14,1 kiló :-o, 98-as ruhák (hát igen, lassan a 92-eseket el kellene rakni). Pelusból 5-öset, 5+-osat és 6-osat hord. Fogainak száma már 16 (jó ideje, mert nemrég vettem észre, hogy az utolsó szemfog is már félig kint van), csak a hátsó őrlők hiányoznak még (lehet, hogy a következő hisztihullámkor fog előtörni egy, mint a mostani szemfog?!).

Ma megejtettük az első családos kimozdulást, meglátogattuk érdi mamáékat. Zsófi nagyon szépen viselkedett, az odaúton most először nem sírt a hordozóban, és ott egész szépen aludt az etetések között.


Gyerekszáj:
- Apa: Fanni, még ezt belapátolod, aztán megyünk aludni.
Fanni: Bevillázom (épp rizst evett villával :-D).
- Anya: Fanni, tudod Zsófit úgy hívják, hogy Zsófia.
Fanni néhány órával később: Anyának a Zsófija :-D.

Még néhány fotó:



  


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése