Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. november 3., csütörtök

Hasfájás és kakigondok

Azt hittem, most már vége lesz...hogy a három hónapos kor elérésével a hasfájás is elmúlik...ahogy az általában mindenkinél lenni szokott...de nem...volt egy hét pihenő...és a hosszú hétvégén újrakezdődött :( Sajnos már voltak előjelek, mert másfél hete piros foltok voltak a székletében, többször is. Be is küldtük az ÁNTSZ-hez vizsgálatra, de szerencsére az eredmény negatív lett. Doki szerint valószínűleg valami vírusfertőzés lehetett...reméljük, hogy csak ennyi. Plusz a K-vitamin is okozhatja...amióta ugyanis havonta adják azt és nem hetente, 10-ből egy gyereknél előfordulnak hasonló panaszok (a K-vitamin ugyanis a véralvadást segíti). Szóval gyakrabban adjuk most már ezt is. Reméljük, nem lesz több ilyen csúnya széklet.
A hosszú hétvégén aztán ismét csúcspontjára ért a hasfájás, szegény Zsófit nagyon sajnáltuk. Mindebben persze az is közrejátszott, hogy vasárnap délutántól kedd délelőttig nem volt széklete (és azóta is csak napi egy van), ami anyatejes babáknál teljesen normális lehet, ilyenkor a megivott tejecske nagy részét felhasználják. De azt a szenvedést, ami hétfőn és kedden következett, nem kívánom senkinek...mint pár hetes korában a hasfájás...úgy tűnik, szegénynek ezzel a pocakfájással meg kell küzdenie :(.
Mindezt kedden egyébként tetézte, hogy Fanninak is kimaradt két nap, úgyhogy kedden ébredés után kb. egy óráig hiperhisztis és hiperérzékeny volt, de amint kijött, aminek ki kell, mintha kicserélték volna (sajnos a hiszti maradt, most épp ismét tombol a hisztikorszak újabb hulláma...lehet, hogy a 20. fogacska a ludas???)
Közben megnéztem Fanni kisfüzetét, amit anno vezettem és nagyon érdekes dolgot találtam: hasonló korában Fanninál is kiújult a hasfájás és neki is volt egyszer piros pöttyös kakija...hmmm...ijesztően egyforma tünetek...akkor egy Normaflore kúra segített, úgyhogy ezt is kipróbáljuk, abból baj nem lehet, hátha Zsófi is rendbejön tőle. Annyiban viszont szerencsénk van Zsófival, hogy ő ettől függetlenül éjszaka alszik...az ekkora Fanninál ekkor romlottak el az éjszakák és ekkor indult a maratoni éjjeli nemalvás, vagyis 1-2 óránkénti kelés és tartott 10 hós koráig. Na, ennyiből nagyon jó, hogy Zsófi ujjszopis, ha felébred mondjuk a pocija miatt, azt nem nekünk kell visszadugdosni, mint a cumit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése