Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. november 14., hétfő

Zsófi négy hónapos

Szombaton este 18:45-kor Zsófi baba négy hónapos lett.

Adatok: 62 centi, 5500 gramm, 3-as pelust hord és 68-as ruhákat.

Evés: ezzel kapcsolatban nemrég írtam már, most nem részletezem, a lényeg: már nincs annyi tejcsi, amennyi kellene, ahhoz, hogy hízzon, de mást (cumisüveg, kanál stb.) nem fogad el. Elkezdtük az almát, három napig kapott néhány kanál almalevet, ma már kb. nyolcad almát megevett reszelve. Alapvetően tolja kifelé a nyelvével, de mivel az ujjai azonnal mennek a szájába, ezért nincs kiút, muszáj nyelni :D.

Alvás: Éjszakai alvása továbbra is nagyon jó (kopp-kopp-kopp), egyszer kel fel enni, általában, 2-3 körül. Nappali alvása nagyon változó, ha egy deci tejcsinél többet eszik, akkor akár másfél-két órát is alszik, egyébként csak 40 perceket. Az elalvásal általában nincs gond, letesszük és szépen egyedül elalszik, álomba cuppogja magát.

Egyéb: nagyon figyelmes baba, mindenre figyel, minden érdekli (ami néha a szopi kárára is megy, sajnos), vidám baba, sokat mosolyog és néha már hangosan kacag is. Tárgyakat szépen követi a szemével 180 fokban, hason is forgatja a fejét a játékai után és felfelé is tud nézni így ránk. Legjobban persze továbbra is az emberi arcot szereti. A fölé lógatott játékokkal szépen eljátszik, néha már a szájához is emelgeti azokat. Próbálja megfogni is, de ez nem mindig sikerül, néha célt téveszt. A fogása egyre biztosabb, de a hüvelykujját még nem mindig nyitja ki, ezért sokszor elejti a már-már megfogott játékot. A csörgőt megtartja kézben, egyik kézből a másikba átveszi.
Egyértelműen ujjszopis baba, a bal kezének középső és gyűrűsujját szopizza, nagyon aranyos :).
Egyelőre nagyon nagy dumás, mindenkivel és mindennel beszélget, gőgicsél, be nem áll a szája, cifrábbnál cifrább hangokat képes kiadni (le sem tudom írni, hogy miket :D). Hirtelen hangokra összerezzen, de nem kezd sírásba vagy ha igen, könnyen meg lehet nyugtatni.
Mozgását tekintve hason szépen tartja a fejét, de mivel az ujjait akarja szopizni és kis lusti is, ezért ezt nem sokáig gyakorolja, sokszor megpihen, aztán megint felmelkedik, szemlélődik, pihen és így tovább. Hasról hátra 2-3-szor sikerült már véletlenül átgurulnia, amikor nagyon magasra nyomta magát, de a forgás még nem sikerült. Ami késik, nem múlik :) Háton fekve ugyanis, már néha kezdi emelgetni a lábait és kezdi oldalra dobni, lassan-lassan elkezd majd forgolódni.
Egyébként alapvetően egy nyugodt baba, ha az evés dolog is rendeződne és sikerülne mindig megtömnie a bendőjét, akkor talán az a kis nyűglődés is eltűnne...és jönne helyette más :D.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése