Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. október 23., vasárnap

A hét eseményei

Fanni:

Fanni a héten tökélyre fejlesztette az egyedül játszást, szinte egész nap szépen elvan, ha akar. Magától talál ki a játékokat a babákkal, plüssökkel. Pl. fogja a centist (ami elég gyakran landol nála...) és megméri vele a lila mackóját :D. Ez főleg azóta van, amióta a játékok játéktárolóba kerültek, mert így nem lát minden játékot, azok nem vonzzák, hogy velem is játssz, meg velem is, azaz 1-2 játékot elővesz és azokkal akár napokig eljátszik. Pl. több napig képes Fekete Pétert játszani, vagy kockapuzzle-al szórakozni. Legújabb kedvenc a 20 darabos traktoros puzzle, aminek hatalmas darabjai vannak és szépen kirakosgatja.



Fogak tekintetében is haladunk, a 19. fognak már két csúcsa kint van és most mintha ez annyira nem viselné meg, kopp-kopp-kopp.
Zsófi elég nyűgös volt a héten, sokat sírt, ilyenkor Fanni kétféle magatartást követ: vagy kérdezgeti, hogy miért sír Zsófi és ne sírjon, vagy úgy tesz, mintha nem hallaná, elfoglalja magát valamivel (pl. körbe-körbe mászkál) és közben halandzsázik.

Zsófi:
Zsófi a héten (egészen pontosan csütörtökön) megtalálta az ujjacskáit, így most már nem az öklét szopizza, hanem 3 középső ujját (vagy ebből kettőt). Így azóta nagoyn szépen alszik, napközben akár 3-4 órákat is, az éjszakát pedig átaludná, ha hagynánk. Most így viszont este 8 fél kilenctől reggel 4-5-ig alszik, akkor eszik, majd még alszik 8-ig. Az elalvás is sokkal könnyebb, csak lerakom, fél perc nyöszörgés után már hallom is a cuppogást, így nyugodtan otthagyhatom, mert álomba cuppogja magát :).


A képen nem látszik, de itt a középső és a gyűrűs ujját szopizza

Kedvenc póz :)

Az utóbbi két fotót sajnos csak állóként töltötte fel, pedig mindent megpróbáltam, hogy ne így legyen :(. De azért talán a lényeg így is látszik :).
Hason már gyögyörűen tartja magát, ma reggel már mosolygott is így, azaz már nem kell annyira a mozdulatra koncentrálnia sem.





Hoppá, ez nem Zsófi :D.

Evésügyben viszont a héten tovább folytatódott a szopisztrájk, pedig végre mindenféle csodaszerekkel és fejéssel sikerült a mennyiséget feltornászni...utánanéztünk, a rota védőoltásnak lehet étvágytalanság a mellékhatása, ami a 7-10. napig tart. És tegnap telt le a 10 nap. Az elmúlt napok étvágytalanságát erre fogjuk...és a tegnapi csúcspontot is, amikor szinte alig evett és háromszor is nagyon fájt a hasa. Reméljük, vége a rossz időknek, a ma reggel már bizakodásra ad okot, szépen evett.
Egyébként ezt leszámítva nagyon jókedvű, 3-4 óránként eszik továbbra is (ha épp nem sztrájkol...), közötte 1-1,5 órákat van fent, egész sokat van már hason is, a játszószőnyegen sokat püfölgeti a játékait és a pihenőszékben is sokáig elnézelődik, a hozzá tartozó zenélős püfölős is érdekli.



A hétvégén meglátogattuk hatvani mamáékat, itt is készült néhány jó fotót a tesókról (ismét az ágyban reggel, ágyjelenet :D).

Zsófi: "Az mi ott a szádban???"



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése