Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. október 7., péntek

Hatvani hét

Ezt a bejegyzést már rég elkezdtem, de a még mindig tartó jó idő kicsábított minket, így most sikerült befejezni :). Szóval a bejegyzés szeptember 25-i hétre vonatkozik :).

Az esküvőről hazamenet hirtelen felindulásból kitaláltuk, hogy mivel hatvani Mama egész héten szabin van, ezért ezt a hetet hárman, a lányok és én Hatvanban töltjük. Így a vasárnapunk lényegében pakolással és utazással telt. Agárdon az esküvő utáni reggel bepakolás, hazaút, kipakolás, átpakolás, bepakolás, irány Hatvan, ott kipakolás, Zolinak meg még este hazaút.


Fanni gyorsan megszokta a helyzetet, de Zsófinak két nap kellett az átálláshoz, új emberek, új illatok, új helyszínek. Szerdán már csak a szokásos mértékben volt nyűgös. Kedden délelőtt a Sás-tónál sétáltunk egyet, ahol Fanni mániája az volt, hogy bemegy a tóba a kacsákhoz.


Szerdán meglátogattuk a gyöngyösi állatkertet, ahol volt egy nagyon jó játszótér is, egy baj volt csak vele: pont a büdös borz és kecskék mellett volt, így kibírhatatlan volt a bűz. Persze Fanni még maradt volna, de mi gyorsan eldöntöttük, hogy továbbmegyünk Mátrafüredre és ott sétálunk inkább egyet a friss levegőn. Találtunk ott is egy játszóteret, ennek fotóit a Játszótér című bejegyzésben láthattátok már.





A hét többi napját otthon vagy a városban sétával és játszóterezéssel töltöttük. Nagyon jó dolgunk volt, köszönjük szépen a sok finomságot, amit kaptunk :), asszem nem ez a hét lesz a fogyás hete (igaz, végül "csak" egy kilót híztam), de hát szoptatás alatt úgyis enni kell :). Fanninak hirtelen nagyon megnőtt az étvágya, jól evett egész héten, sőt, rákapott a gyümölcsre, almára és körtére, ami nála nagyon nagy szó. Ezt uzsonnára azóta is próbálom tartani.
Én is tudtam pihenni, Fannival mindig volt valaki, aki játsszon, Zsófi viszont engem igényelt...ilyenkor döbben rá az ember, mennyivel könnyebb egy gyerekkel, főleg, ha az még picike...ráadásul éjjel már csak egyszer kel enni. Mivel Fanni három éjszakát is ébredés nélkül átaludt, ezért én is kialudtam magam végre :). És minden reggel 7-8 között keltünk, szóval ezt már tényleg lehet nagy alvásnak nevezni a részemről is :).

Fanni ezen a héten megszerette a piros motorját, ami már lassan egy éve állt otthon, magányosan, kihasználatlanul. Hogy miért? Mert egyszer, rögtön miután megkapta elesett vele, így nem mert ráülni. Hogy most mégis mi történt, nem tudjuk, de egyszercsak ráült és azóta kb. le sem lehet vakarni róla :D. Még a sétákhoz is ezzel kell menni, igaz, néha csak húzza maga mellett, néha ráül, de nagy kedvenc lett most, a már régóta kicsi nyuszis motor - szerencsére - mellőzve van.


Napi mese olvasás az újságból:


Dominóparti:


Tatával pedig az udvaron lévő saját bejáratú játszótéren játszottak sokat, képek a Játszótér című bejegyzésben.


Zsófi baba is sokat fejlődött a héten, szinte kinyílt, elkezdett érdeklődni a nagyvilág iránt. Először is észrevette a kezeit, főleg a balt, amit azóta is bőszen gyömöszöl a szájába. Elkezdett hosszabb monológokat is gügyögni. Ha rosszabb kedvű volt vagy nyűgösebb, akkor a "csodacsörgő" mindig segített, még Fanni is segített csörgetni :).




Néha rajtam aludt el, de sokszor aludt a friss levegőn a babakocsiban:




És íme az első tárgy, amit Zsófi a kezébe fogott és meg is tartott: egy csomag papírzsepi :)



Végül a kedvencem:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése