Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2011. október 16., vasárnap

Bütykölő és egyebek

A fodrászom ajánlott egy magánovit itt a közelben, 15 percnyi sétára, ahol szombat délelőttönként Bütykölő nevű foglalkozásokat tartanak. A résztvétel 3 éves kortól ajánlott, de lehet korábban is menni. Ez ugyanis egy kézműves foglalkozás, ahol a gyerekek Erika néni vezetésével különböző kézműves dolgokat csinálhatnak, most például befőttesüvegekből különféle állatokat. A gyerekeket ott is lehet hagyni, de a szülők ott is maradhatnak. Így Fanni és Zoli tegnap elmentek kicsit az ovit is megnézni (tudni kell, hogy itt Érden nem túl rózsás az ovihelyzet, ha az anyuk a kisebbik testvérrel itthon van, akkor a nagyot, ezesetben Fannit alapból elutasítják, mert nincs annyi hely, ahány gyerek...szóval vagy itthon marad, vagy marad a magánovi, persze majd csak jövőre, ha három éves lesz) és a Bütyköldét is kipróbálni. 10-en voltak, 4-en nagyobbak, 6-an kisebbek, Fanni volt a legkisebb, a kicsiknek Erika néni segített vágni, ragasztani, a gyerekek viszont a rajzolásban, festésben segtíhettek (fejet befesteni és szemet, orrot, szájat rajzolni). Közben pedig lehetett játszani is. Fanni nagyon jól érezte magát, felfedezte a sok játékot is és a sok könyvet.Megint az volt, mint az esküvőn...amint valamit elkezdett játszani, mások is odamentek hozzá játszani :).

Gyerekszáj:
A nagyok és a kicsik külön asztalnál ültek, Erika néni meg is indokolta, miért: a nagyok már egyedül is tudnak vágni és ragasztani, mert okosak és türelmesek. Mire Fanni hangosan: "De én is okos vagyok!!!" :D
A héten elsétáltunk megnézni az ovit és megkérdezni, hogy is működik ez a Bütykölde, majd mondtam, hogy harafelé nem a forgalmas (Fanni szóhasználatában "szorgalmas" :D) úton megyünk haza, mert ott sok autó megy és jön belőlük a büdös kipufogógáz...hogy hol? jött a kérdés...hát hátul...mire Fanni: "kaki" :D végülis igaza van :D:D:D

Néhány fotó is készült:





Ezalatt Zsófi rájött, hogy nem is olyan rossz dolog hason lenni, innen másképp látni a világot, így ezt a tudományát gyakorolta és gyakorolja azóta is lelkesen, naponta többször is :).



Fanni újabban mindent Anna vagy Lujzi babával csinál (végre a Zsófi születésére kapott Anna baba is bekerült a pixisbe :D):

Gyí, te paci, gyí, te ló...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése