Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2013. február 4., hétfő

Ovi - november közepétől január végéig - összefoglaló

A december a Mikulásról és a karácsonyról szólt, énekeket, verseket tanultak, műsorral készültek, ajándékot készítettek. Volt náluk a Mikulás és szép karácsonyi műsoruk volt, ezekről már raktam fel képeket is.

Fanni a foglalkozásokon továbbra is aktív, a képek alapján és az ovónő elmondása szerint is, csinálja, amit kell. Sőt, nagyon kinyílt, folyton beszél, be nem áll a szája, akkor is mondja a magáét, ha nem kérdezték (igen, tudom, itthon is ez van, de örülök, hogy az oviban is magát adja már).

Evésügyileg jó a helyzet, jól eszik az oviban, sokszor megdicsérik (mint megtudtam, addig-addig alkudozik az ovónénivel, amíg kiürül a tányérja). Aki pedig megeszi az ebédet, az annyi szelet kenyeret ehet uzsonnára, amennyit csak akar (aki csak turkálja az ételt, az csak egy szelet kenyeret kap, hiszen akkor nem éhes, ugyebár...).

Alvással nincs gond, úgy hallom, nehezen alszik el, sokat fészkelődik, de aztán szépen alszik.

Baráti kör is alakul és folyton változik. A legjobb barátnő persze továbbra is Lili, de Hanna, Zsiga, Léna, Évike is a baráti körébe tartozik, illetve mikor igen, mikor nem, attól függően, hogy aznap éppen tudtak együtt játszani vagy nem, odaadták Fanninak a játékot, amit kért vagy sem :-).
Ez egyébként a képeken is látszik, egyre többön látom másokkal együtt játszani.

Az ovónő szerint önálló, önállóan öltözik (persze amennyire tud, de jó lenne, ha itthon is elmondhatnám ezt...), kezet mos, fogat mos, wc-zik, egyedül eszik.

Betegségügyileg szerencsésnek mondhatjuk magunkat, igaz, teljesen nem egészséges Fanni. November közepéig jól volt, azóta vagy az orra folyik, vagy köhög (november az orrfolyásé volt, a december a köhögésé, a január megint az orrfolyásé, most talán-talán ez is megszűnőben van).

Íme néhány fotó a jókedvű csajszinkról:


 
 

 

 
 

Pörgős ruhában:



Az udvaron:




Legjobb barátnőjével, Lilivel:


 

 
 
 

Kötetlen játék:

 
 
 
 
 
 

 

Kedvenc nyuszival és elefánttal:


 
 
 

 

Foglalkozáson:
 
 

 


 

 



 


Fanni festménye önmagáról (a ruháira is figyelt,
rózsaszín nadrág és piros felső volt rajta :-))

Evés:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése