Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2013. február 10., vasárnap

Két hét telelés Hatvanban

Az elmúlt két hetet Hatvanban töltöttük mamáéknál, csajok gyógyulgattak a karácsony óta felváltva tartó betegségből (Fanni kezdte köhögéssel, most folyik az orra, majd három hete kb. kezdte Zsófi a köhögést, most már neki is folyik az orra).
Ezidő alatt nagyon sok dolgot csináltunk, mama szülinapot ünnepeltünk, koriztunk, sokat játszottunk, meséltünk, varrtunk, mézeskalácsot sütöttünk és még mindenféle finomságot tej és tojás nélkül, farsangi napot tartottunk és jelmezt varrtunk az ovis farsangra, hóvirágot néztünk az udvaron (és a csajokat próbáltuk lebeszélni, hogy az összeset leszedjék), nagyokat sétáltunk, bébitévéztünk és táblagépeztünk. Ja és nagyokat aludtunk :-). A csajok legújabb tudományairól (amelyeket többnyire itt Hatvanban sajátítottak el vagy itt derültrájuk fény) pedig már írtam a héten.
Kétszer Skype-oltunk is Zolival, másodszor pont pancsi előtt, nos, ebből akkora hiszti kerekedett...Fannival sikerült szépen megbeszélni a dolgot, de Zsófi végigüvöltötte a pancsit, az öltözést, csak a tápi nyugtatta meg.
Arról már írtam, hogy Zsófi alvása elromlott, az okot még mindig nem sikerült kideríteni, bár tippjeink azért vannak. Ezzel összefüggésben (vagy ettől teljesen függetlenül) a pancsi is egy hatalmas hiszti volt. Azért leírom, hogy így utólag visszagondolva, az alvás elromlását az ujjszopi megszűnése okozhatta, de erről egy külön posztban.
A jó hír az, hogy hazatérésünk után a pancsi és az alvás is jelentőset javult Zsófinál, vannak még éjjeli ébredések, de az elalvás már egész szépen megy egyedül, ismét :-).

Torta:

Macit varrunk, egyszer majd elkészül, a kezdeti lendület alábbhagyott már (az Aldiban lehetett kapni direkt gyerekeknek való készletet, műanyag tűvel, filcből, előre kilukasztva):


Játék:


"Szejetem"




Alvós képek:



Farsangi nap:



Fanni is segített a jelmezben
 Táblagépezés, avagy a modern kor gyerekei:

 




Játék kint (mászóka, libikóka, ami végül bekerült, akkora sláger lett):





 
 Mézeskalács sütés:
 

 Korizás:

 
Kis copfosok:
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése