Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2012. október 12., péntek

Gasztroenterológián

Hétfőn Zsófival Pesten voltunk gasztroenterológián a kiütésekkel. Már írtam róla, hogy augusztus vége óta 2-3 naponta piros (csalán)kiütések jönnek ki rajta. Általában a lábán és/vagy az arcán kezdődnek és onnan terjednek tovább. A doktor úr elérhetőségét itt a blogon kaptam, ezúton is éljen az internet!!!! Mert ha ez nincs, akkor két hónapot kellett volna várni, hogy bejussunk. Szóval köszi még egyszer, Meli :-)
A doktor úr nagyon kedves volt, soron kívül (másfél hét elteltével máris) fogadott minket. Kikérdezett engem Zsófiról, a kiütésekről, családról, allergiákról, megvizsgálta Zsófit (torok, tüdő, has). A vizsgálat alatt Zsófi tetőtől talpig összepisilte magát, szóval átöltözés. Utána vérvétel, ami szerencsére elsőre sikeres volt...Zsófi szegény olyan kis sápadt volt utána egész este, plusz elég nehezen lehetett a vérvétel után megnyugtatni.
Na de nem szaporítom tovább a szót...vérvétel eredmény két hét múlva lesz, arról majd írok még, de a doktor úr szerint valószínűleg nem ételallergia, mivel a leggyakoribb allergénekre már diétázunk egy ideje (tojás, tejtermékek, déligyümölcsök), múlt szerdán átálltunk a tejmentes tápszerre is, a kiütések pedig nem szűntek meg (2-3 naponta előjönnek, majd 5 Zyrtec csepp hatására néhány óra alatt el is múlnak). Az eseteknek csak a 40%-a ételallergia, 60%-a endogén okokra vezethető vissza, azaz olyan belső ok, amire nem derül fény és 2 éves korára majd kinövi. Így legyen. Mindenesetre, ha a vérvétel eredménye lisztérzékenységre negatív lesz, akkor a diétát fokozatosan megszüntethetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése