Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2012. február 12., vasárnap

Hatvanban teleltünk

Az elmúlt két hetet Hatvanban töltöttük, Zoli meg szegény dolgozott látástól vakulásig...hát igen, ilyenkor van a legnagyobb hajtás náluk. Nagyon jól éreztük magunkat, még pihenni is tudtam, bár az éjszakák nem a legjobban alakultak, hol egyik, hol a másik lány nem aludt...de hát ez van, majd lesz ez még jobb is. Zsófi a fogakkal és néha a pocakkal küzd, Fanni meg pisilni kel fel hajnalban egyszer (négy napja már a pelusa is száraz marad reggelig).

Röviden összefoglalom, mik is történtek e két hét alatt és jöjjön néhány kép is:

- megünnepeltük Mama szülinapját, boldog szülinapot még egyszer, Mama! :) Fanninak nagyon ízlett a torta, azóta is emlegeti, hogy egyszer volt Mama szülinapja és torta volt, krémes torta :D

- súly: Zsófi 200 grammot, Fanni 400 grammot hízott a két hét alatt :-)

- evés: Zsófi nagyon szépen rákapott az evésre, napi háromszor kap valami mást a tejen kívül (tízóraira fél párolt alma meggyel és keksszel, ebédre fél adag tejpép, uzsonnára zöldség, de ez utóbbi két adagot hamarosan megcseréljük), nagy kedvenc az alma-keksz kombináció, a cukkini és a sütőtök, de a cékla is jól csúszik :). Kóstolt még krumplit, meggyet és narancslevet is ebben az időszakban. Fanni is szépen eszik, leginkább azért, mert desszertet csak akkor kaphat, ha minden elfogy a tányérról.
Zsófi megörökölte Fanni székét, Fanni pedig nagyszékbe költözött:


A céklás felsőt akartam lefotózni, de végül annyira jól sikerült ez a kép :)

- Fanni nagylánnyá változott e két hét alatt, nappalra teljesen szobatiszta (éjjelre még van pelus, de már szépen szól, ha kell a bili) és a cumiról is leszokott. És mindezt meglepően gyorsan, a szobatisztaság egy nap alatt kialakult, első nap volt néhány baleset, néhány nap múlva már a nappali alváshoz sem kellett pelus és másfél hét múlva már volt, hogy száraz volt a reggeli pelus (persze éjjel kétszer pisilt) és ez azóta is (négy napja) így van. A cumikat pedig végülis ő adta ide és egyszer sem volt a cumik után nagy hiszti, 2-3 napig emlegette ugyan őket alvás előtt, de mindig megbeszéltük, hogy már nincsenek és ezután ezt el is fogadta, nem sírt utánuk.

- Fanni a hisztik terén kissé elkanászodott az utóbbi időben (illetve előtte is hisztis volt már), eljött tehát ebben is a változás ideje. Kijelöltünk egy bünti szobát (otthon is lesz, már megbeszéltem vele), ahová hiszti vagy rosszaság esetén bemegy (már nem kell vinni, megy magától) és ott marad, amíg le nem csillapodik (vagy én azt nem mondom, hogy kijöhet).

- Zsófi is rengeteget fejlődött a két hét alatt: elkezdett hátról hasra forogni és ha a talpát megfogjuk, akkor előrekúszik. Sőt, egyedül is próbálkozik, annyira megfeszíti magát, hogy a két keze és térdtől lefelé a lába éri a földet, a közbenső részek egy pillanatra a levegőbe emelkednek...egy kis erő kellene, hogy előrehaladjon és már kész is a kúszás. Az ülés is egész szépen alakul, az etetőszékben üldögélés sokat segített ebben. Egy pillanatra pedig négykézlábra is sikerült állítani, néhány fotó:



- Fanni segített Mamának sütit sütni (vagyis Fanni szavaival élve: "csináltunk sütit, Mama is segített"):



- Fanni valami miatt sokáig nem akart Dédivel játszani, de másfél hét után egy napra és csakis gyurmázásra megtört a jég:


- esti torna és huncutkodás :)






- Fanni lerajzolta Anyát, valami miatt még Zsófi is a pocakjába került :D. Érdemes megfigyelni, hogy a kezek és a lábak már nagyjából a pocakból jönnek ki (nem a fejből, mint eddig) és hogy milyen szép krumpliorrot kaptam :D.

- esti pillanatkép:


- fotó hármasban


Így örültek a csajok Zolinak :)

- Zsófi megkaparintja a legos dobozt és képes a teljes tartalmát (maga alá) kipakolni :D




- pancsi előtt


- csajok játszanak




- Fanni segített kolbászt csinálni


- Fanni sokat puzzle-zott, íme a gyűjtemény és büszke tulajdonosa


- Fannin nem akar fodrászhoz menni, ezért már engedi a csatot és a copfot a hajába



- ebben a két hétben köszöntött be az igazi tél nagy hideggel és hóval, összesen kb. 15 centi hó hullott, de a hőmérséklet nappal sem haladta meg általában a nulla fokot. Azért néha kimerészkedtünk, szánkóztunk, hóembert építettünk és havat sepertünk.







Köszönünk mindent még egyszer, nagyon jól éreztük magunkat, Fanni még maradt is volna egy kicsit :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése