Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2012. március 22., csütörtök

Fanni evés

Erről akartam egy rövid posztot írni, hogy úgy tűnik a tavasz (vagy a friss levegő) meghozta Fanni étvágyát is...szépen eszik (néha még etetni kell, de egyre ügyesebben eszik megint egyedül), sokat eszik és lassan úgy mint a nagyok. Ez alatt azt értem, hogy bizonyos ételekről eddig megvolt a saját elképzelése, pl. a bolognai spagettit úgy ette, hogy külön a spagettit és külön a husit, szószt nem kért (hmmm, kapott, hiszen nem lehetett szétválasztani, de be lehetett "csapni", hogy az is husi :-D)...kb. egy hete viszont a tésztás ételeket keverve, vegyesen eszi, mint mi. És ami a legfontosabb, hogy ő maga kérte így és rájött, hogy ez így finom :-).
Lehet, hogy azóta van ez, amióta csak akkor kap desszertet, ha mindent megeszik a tányérjáról (ezt kb. két hónapja vezettük be és működik!!!). Az ételek is szépen, nagy kedvvel csúsznak és az adagok és szép lassan nőnek :-). Éééééés megint eszik zöldséget!!!!
A másik dolog, hogy kezd megjönni a kísérletező kedve, olyan ételeket és italokat is hajlandó megkóstolni (és utána enni, inni, hiszen finom), amikről eddig hallani sem akart. Ilyen pl. a gyümölcslevek, 2-3 deci gyümilevet képes együltő helyében meginni (ha már nem eszi a gyümölcsöt, legalább igya...). Nagy kedvenc az őszibaracklé, a multivitamin és az alma-körtelé.
Mindez egyébként a súlyán is meglátszik, már 15,5 - 15,7 kiló, ami az egy méteres magasságához kell is :-). Továbbra is ledöbbenek, ha kortársaival együtt látom, hogy mennyire magas, 7-8-10 centivel is akár és persze ezzel együtt súlyban is, akár 2 kilóval több...de nem látszik rajta (maximum hogy egy kis pocakot eresztett :-)).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése