Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2013. szeptember 1., vasárnap

Zsófi óvodás lett, Fanni pedig nagycsoportos

Csütörtökön a csajok elkezdték az ovit. Zsófinak ez volt az első napja, Fanni pedig majdnem három hetes kihagyás után kezdte újra. Egy oviba fognak járni, magánovi, ezért Zsófit is elvállalták, annak ellenére, hogy még csak kétéves és még nem (teljesen) szobatiszta. Viszont háromévesek szintjén beszél, énekel és sokmindent tud is már (színek, számolás, formák egy része stb.).
Egy csoportban is lesznek, a Mókus csoportban, ami tavaly a kiscsoport volt, idén vegyes csoport lesz. Ez azt jelenti, hogy lesznek kis mókusok és nagy mókusok, bizonyos foglalkozások (pl. Múzeumi látogatások...) csak a nagyokra vonatkoznak, de ugyanolyan foglalkozások lesznek, mint a nagycsoportban. Lesz roki, néptánc, heti kétszer angol (Helen Doron tanárral), marad a sütés is és lesznek még új foglalkozások is, amikről majd írok később. Ezeken a kis mókusoknak (2 és 3 éveseknek) nem kötelező részt venni, játszhatnak közben, de egy szobában maradnak, így valszeg gyorsan megszokják és figyelni fognak ők is :-).

Csütörtökön ebéd utánig volt Zsófi, itthon aludt, volna, merthogy annyira túlpörgött, hogy semmit nem aludt végül. Nagyon jól érezte magát, mikor megkérdeztem, mit csinált, akkor az ebédet, a csúszdázást emlegette, meg hogy nem lehetett trambulinozni, mert az vizes volt :-). Fanni nagyon aranyos volt, egész nap Zsófi mellett volt (a héten nem volt két jóbarátnője), mutatta, mit hogyan kell, vezette játékról játékra, elpakolta utána a játékokat. Erika néninek vele kellett megbeszélnie, hogy hagyja a Zsófit, majd ők vigyáznak rá, inkább élvezze ő is a játékot :-). Abszolút látszik a képeken, milyen erős kötelék van közöttük :-). Reggel egyébként Zsófi simán bement, amint átcserélte a cipőjét (merthogy néhány napja már nemcsak le, hanem egész nagy arányban fel is tudja húzni a szandiját), már kérdezte is, hogy mehet-e játszani, aztán odabújt (kicsit megijedt egy másik kétéves kisfiútól) és berohant. Integetni is úgy kellett odahívni :-). Tipikus első reggel, gyerek berohan, anyuka meg könnyeivel küzd :-).
Íme néhány fotó az első napról:















Pénteken már ott is aludt Zsófi, kicsit sírdogált (inkább nyekergett, mert könnyei nem voltak), akkor Erika néni kiültette a padra, hogy ha befejezte a sírást, akkor visszamehet mesét hallgatni. Gyorsan befejezte, utána már nem is volt gond vele, elalváskor megfogták Fannival egymás kezét és pillanatok alatt elaludt, úgy szóltak utána Fanninak, hogy elengedheti a kezét. Délután ébredés előtt érkeztem, de megvártam, amíg meguzsonnáznak. Mindketten nagyon ügyesek voltak (hallgatóztam), Zsófi gyorsan elkészült, mármint ügyesen hagyta, hogy segítsenek neki, sőt pisilni is kikéredzkedett, de erről egy külön bejegyzésben írok majd.









1 megjegyzés: