Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2013. szeptember 1., vasárnap

Majdnem szobatiszta Zsófi :-)

Legalábbis nappalra (alvás után pedig általában száraz a pelusa)
Az egész (mint talán már írtam róla) valamikor július elején, egy nagyon meleg nyári napon kezdődött: ekkor kapott először Zsófi pelus helyett bugyit. És ekkor kezdődött természetesen a napi rengeteg baleset is. Sok fejlődés 2-3 hét alatt sem történt, maximum csak annyi, hogy Zsófi a pisiknél nem nézett nagyokat és nem pacsált az alatta lévő tócsában, hanem közben szólt, hogy van pisi. Talán egyszer vagy kétszer sikerült jókor bilire ültetni és abba pisilni.
Aztán jött a nyaralás, két hét szünet a projektben. Hatvanban (egész pontosan múlt csütörtökön) lekerült újból a pelus és megint kezdődtek a balesetek. Néhány nap alatt aztán eljutottunk oda, hogy a pisi vége már a wc-ben landolt :-). Balesetek továbbra is voltak, de e hét közepén már szinte mindig jutott a wc-be is belőle :-).
Csütörtökön ebben a stádiumban kezdtük meg az ovit, szigorúan bugyiban, de alváshoz vittem be pelust. Ott félóránként viszik őt wc-re, hogy szokja. És jött a totál visszaesés: a sok inger, újdonság hatására nem is szólt a pisi miatt, csak beengedte a bugyiba...kakit is...jó volt délután a szeretetcsomagot kimosni :-s, na de sebaj, ez ezzel jár. Az ovónő elmondása szerint reggel, ntegetés után izgalmában bepisilt. Délelőtt két további követte. Délután aztán megbeszéltük, hogy hol is van a helye a pisinek es a kakinak, és hogyha a wc-be megy, akkor kap matricát. Ez jelentette az igazi áttörrést, késő délután szólt és baleset nélkül mentünk a wc-re, sikerrel!!! Kapta is azonnal a gyönyörűszép matricát, amit még aznap este egy másik követett :-).
Másnap az oviban is megtörtént az áttörés: balesetet követően ugyan, de belepisilt a wc-be. Azonnal rohant és beleugrott Erika néni ölébe örömében :-). Uzsonnánál pedig ő szólt, hogy pisilni kell, igaz, átöltözni akkor is kellett (ismét három gatyót hoztam haza kimosni). De délután jött a meglepetés: itthon nem volt baleset! És azóta sem volt!
Jelenleg két áttörésre várunk még:
1. kakinál is szóljon,
2. Zolival is tudjon pisilni a wc-be, merthogy elmennek ugyan pisilni, de valami miatt Zolival még nem sikerült elérni ezt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése