Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2013. május 13., hétfő

Betegséghullám

Az elmúlt 1-2 hónap eléggé betegesre sikeredett, sajnos. Még ki sem lábaltunk a megszokott taknyos, köhögős nyavalyából, Fanni skarlátos lett, erről már írtam is. Szerencsére ezt szövődmények nélkül megúsztuk, sőt, Zsófi sem kapta el. Egy hét ovi után Fanni ismét lebetegedett, egy hányás és három nap hőemelkedés után jöttek a háromnaposláz után szokványos kiütések, amik néhány nap alatt vissza is húzódtak. Rá másfél hétre (azaz szombaton) Zsófi lett hirtelen (semmi előzmény nélkül) lázas, tegnap egész nap 39 fölé kúszott vissza a hője. Alig evett (egész napos fogyasztása: 2-3 falat kenyér, 1-2 karika virsli, 3-4 szál ropi, fél túró rudi és kb. 5 kanál tejpép), inni is csak kevesett ivott, de azért 2,5-3 deci folyadékot megivott. Ma éjjel 13!!! órát aludt ébredés nélkül, reggel egyhuzamban megivott fél deci vizet, majd majdnem két deci tápit, enni még nem sokat eszik, de néhány falat meleg étel már benne van, ez is haladás. Ja és a lényeg, nincs láza!!!! Délután lemegyünk az orvoshoz, hogy megnézze, mi is volt ez, de az oviban most egynapos láz járvány van, reméljük, csak ez volt.
Folytatás: délután voltunk a dokinál, nagyon csúnya Zsófi torka, vett belőle mintát és beküldtük tenyésztésre. A doki sem tudta eldönteni, mi is lehet ez, majd a hét vége felé meglesz az eredmény, akkor megtudjuk. Ilyet streptococcus baktérium szokott okozni, de 3 éves kor alatt nem szokott kialakulni. Lehet vírusos fertőzés is, de mivel mostanában többször kapott antibiotikumot, ezért ez okozhatott gombás fertőzést is. Nos, ezek a lehetőségek, majd megtudjuk.
DE: Zsófi határozottan jobban van, egész nap nem volt láza, jókedvű volt, nagyokat aludt, jól ivott (kb. 6-7 deci folyadékot) és már jobban is evett, vacsira már a megszokott adagot tüntette el, főleg persze tejpépet (Sinlacot) és a tápit. És a súlya is visszaállt a két nappal ezelőtti szintre :-).

1 megjegyzés:

  1. Jobbulást. Mi is betegeskedtünk múlt héten (Hajni), mi meg a hétvégén dőltünk ki :( Sajnálom Fanni zsúrját, azt hittem, ilyen pechesek csak mi szoktunk lenni... jobbulást nektek. puszi, ZSófiék

    VálaszTörlés