Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2012. szeptember 6., csütörtök

Társasjáték, Uno

Már régen akartam erről írni, de mindig kiment a fejemből, amikor idekerültem...
Szóval Fanni egyre ügyesebben társasozik és kártyázik is már. Türelme is van, gyorsan megérti a szabályokat és ami a legfontosabb, nem szontyolodik el, ha nem ő nyer (persze általában azért ő nyer, hiszen nyílt lapokkal játszunk, de egy kockajátékban nehéz a szerencsét irányítani, plusz szoknia kell a vereséget is).
Nagy kedvenc az UNO kártya, amiben csak néhány szabályt nem vezettünk még be, de máris nagyon ügyes benne. Tegnapelőtt megmutattam neki néhány trükköt, hogyan kell gondolkodni játék közben (pl. ha nekem kevés kártyám van, neki pedig van +2, +4-es kártyája, akkor amint tudja, rakja le őket, hogy nekem húzni kelljen) és utána már szépen alkalmazta is őket és ezzel ő maga nyerte meg a játékokat, "segítség" nélkül.
Társasjátékunk is van néhány.
  • A legelső a Trópusi kert volt, amivel nagyon sokat játszottunk. Itt egy majom "ellen" játszanak a játékosok, hogy ki szedi le előbb a gyümiket a fáról, a játékosok együtt vagy a majom (mindenkinek bátran ajánlom első társasnak, nagyon jó kicsiknek).
  • Utána jött a Kis gyümölcsöskert, aminek hasonló a logikája, de már kicsit magasabb szintű, gondolkodást igényel, van benne memory rész is és 3D-ben ábrázolja a fát, a cseresznyéket és a hollót, aki a végén, ha nyer, elviszi a cseresznyéskosarat. Nos ez nem jött be Fanninak, túlságosan is megviselte (még egy éve!!!!) az első vereség, azóta nem akar vele játszani. De ami késik, nem múlik.
  • Ezután kapta a Carcassone gyermekei társast, ami a Carcassone gyermekváltozata. Ezt nagyon szereti, mostanában sokszor előkerül, bár még nem igazán gondolkodva játszik, csak azt élvezi benne, hogy utakat építhet, abból majd lesz egy szép térkép. Azt még egyelőre nem figyeli, hogy azok az utak hogyan is épüljenek (minden kártyát bárhova le lehet rakni). Majd ez a korszak is eljön, egyelőre ismerkedünk magával a játékkal akkor :-).
  • A legújabb pedig a 100 társasjáték egyben, amiben már a megszokott társasok vannak (Ki nevet a végén, malom, dáma stb.). Ezekkel is már ismerkedik, bár végig nagyon keveset játszunk, egyelőre. A fentiek közül talán az egysoros dáma a kedvenc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése