Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2012. május 6., vasárnap

Néhány szó essen Zsófiról is

Annál is inkább, mert ő is hatalmas fejlődésben van, már nemcsak mászik és ül, hanem mindenhol és mindenre és állandóan feltérdel, felálláshoz készülődve az egyik lábát talpra emeli, de egyelőre a felállás nem érdekli. Illetve ha felállítják, akkor szépen megtartja a súlyát, de felállni még nem akar egyedül...

Súlya szépen megindult, most 7,68-at mértünk pancsinál, hossza kb. 72 centi.

Alvása továbbra is borzalmas, de ha enni kap éjjel (akár kétszer is), akkor szó nélkül visszaalszik, Kezdődik ugyanis a hisztis korszak, az elalvás ellen egyre többször tiltakozik, néha hagytuk sírni is, de nagyon nem veszi a lapot (mint anno Fanni...azt hiszem, vele azért ilyen téren több gondunk lesz, de remélem, tévedek...).

Evése alakulgat, egész jó étvággyal képes egész szép adagokat (1,5 deciket is) megenni, sőt mindezt már a zöldségből is...persze ez szépen látszik a súlyán is :-).

Beszéd és értelem terén is vannak már jó jelek...egész nap be nem áll a szája, nagyon jókedvű dumagép :-). Már érti azt, hogy valamit nem szabad (pl. ha azt mondom, hogy ne vegye a szájába, akkor eldobja), ha kérem, hogy dobja vissza a labdát, akkor visszadobja (és nagyot kacag ezen), a Kisvakondos könyvben az esetek többségében megmutatja Kisvakondot és a labdát. És ami még érdekes, bár lehet, hogy az én hiszékeny anyai szívem képzeli csak ezt, hogy ha vizet kap inni, akkor mintha ugyanazt a hangkombinációt mondaná (ne kérjétek, hogy megörökítsem, mert képtelen vagyok rá :-D).








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése