Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2016. február 25., csütörtök

Félévi bizi

Hihetetlen, hogy már fél év eltelt az iskolából és hogy már a félévi értékelésről írok...
Rövid verzió: példás, példás és mindenből kiválóan teljesített :-)
Hosszabb verzió: még nincsenek jegyek, csak szöveges értékelés (ld lent), a tájékoztató füzetben pedig havonta vagy felmérések esetén mindenből kapnak csillagot, piros pontot vagy zöld pontot. A felmérések él az ezért százalékot is be írják. Ehhez kapcsolódik egy aranyos történet is: nézegetjük a tájékoztató füzetben a féléves felmérők eredményeit (elég egyhangú, minden 100% :-)), majd Fanni megszólal: az első felmérő csak 95%-os lett, de mostanra kijavítottam 100%-ra :-D. Megbeszéltük, hogy a 95% nagyon jó eredmény, azt nem kell kiJAVÍTANI!!!

Magatartás: barátságos, együttműködő, kicsit zárkózott, udvarias, tisztelettudó.

Szorgalom: önálló, szükség esetén segítséget kér, pontosan, hiánytalanul dolgozik, órán figyel, sokat jelentkezik.

Magyar nyelv és irodalom: beszéde korosztályának megfelelő, betűk felismerése biztos, olvasása folyamatos, szavakat, rövid mondatokat megérti, ceruzafogása megfelelő (negyedévkor ez még bizonytalan volt, de hála a Líra ceruzáknak, mostanra szépen fogja a ceruzát, nem görcsösen), vonalvezetése bizonytalan (szép lassan belejön ebbe is), füzete tiszta, rendezett, betűismerete biztos (fura lenne így két év olvasás után, ha nem lenne biztos), írásának tempója megfelelő.

Matematika: számok felismerésében önálló, jól tájékozódik a számegyenesen, tanult jelek alkalmazása, biztos, a 10-es számkörben önállóan számol.

Környezetismeret: tanult napok, hónapok, évszakok neveit ismeri, néhány ház körül és erdőben élő állatot és növényt meg tud nevezni (nem túl nagyok az elvárások, ugye?!)

Ének-zene: önállóan és szívesen énekel, képes hallás után egyszerű ritmus visszaadásáram közös éneklésben szívesen részt vesz.

Rajz és vizuális kultúra: rajz és festés iránti érdeklődése élénk, önálló, az eszközöket jól használja, színhasználata változatos, törekszik a rajzfelület kitöltésére.

Technika és életvitel: munkái szépek, igényesek, eszközökkel és anyagokkal ügyesen bánik.

Testnevelés: órákon aktív, erőnléte korának megfelelő, a szabályokat önként, pontosan betartja, mozgása összerendezett (negyedévkor ez még bizonytalan volt, a fejlesztő tornával köszönhetően nagyon sokat javul, hamarosan erről írok bővebben is).

Erkölcstan: az órákon aktív.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése