Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2014. szeptember 17., szerda

Ovis értékelés

Sajnos itt az oviban nem adnak írásos értékelést a gyerekekről, ezért mi minden nyáron leülünk Erika nénivel és megkérjük, hogy mondja el, hogy látja a lányokat korosztályukhoz képest. Ezt idén is megejtettük augusztus végén, még ovikezdés előtt.

Zsófi mindenben megfelel a korosztályában, méreteiben is behozta a társait, értelmi képességei, mozgása és szocializációs készségei megfelelőek. Gyorsan barátkozik, ha olyan hangulata van, akkor a fiúkat is kiosztja (ez nem baj, ha épp fiútöbbség van), de rosszalkodni nem rosszalkodik. Nagyjából jól eszik, délben jól alszik. Foglalkozásokon odafigyel, csinálja, amit kell.

Fanni értelmi képességekben továbbra is magasan meghaladja kortársait, de továbbra is szórakozott professzor, sokszor elkalandozik a figyelme a foglalkozásokon, rá kell szólni, hogy figyeljen. Mozgása kicsit rendezetlen, ezért a nyáron elkezdett vitamintornára járni, ez egy fejlesztő, játékos torna, reméljük, segít. A nagymotoros mozgásokban ügyetlenebb, le kellene szoknia az állandó ugrálásról, finommotoros mozgásokkal (rajz stb.) nincs gond, sőt, az ovónéni szerint nagyon ügyes keze van. Szocializációs készségekben is van még mit fejlődni, sokat kell nyílnia, bátorodnia, de jó úton halad e felé, az évzárón nagyon bátran és ügyesen mondta már a verseket.
Update: az elmúlt három hét alapján a tegnapi szülőin nagyon megdícsérték Fannit, hogy sokat nyílt a nyáron, sőt, ez alatt a háromhét alatt is, amióta elkezdődött az ovi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése