Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2013. április 17., szerda

Betegség, betegség, betegség :-( SKARLÁT

Régen jelentkeztem megint, de ennek a sok betegség (is) az oka, december eleje óta folyamatosan beteg valaki, egyszerűen nem tudunk kikeveredni ebből a betegségspirálból :-(. Az idei sztár a 3-4-5 hétig is elhúzódó köhögős, taknyos nyavalya, de volt egynapos lázat okozó vírus nekünk Zolival, torokgyulladás a csajoknak egyhetes lázzal, most a legújabb, az e heti "kirendelt betegségünk" a skarlát. A bárányhímlőt talán idénre megúsztuk, de a skarlátot nem :-(.

Szerencsére ez már nem olyan csúnya betegség, mint régen volt, egy tüszős mandulagyulladás kiütésekkel. Ha idejében felismerik, akkor 10 napos penicillin kúrával könnyen gyógyítható, sőt, a kúra elkezdésével tényleg megszűnik a láz, a levertség és már nem fertőző a páciens.

Fanninál szombaton kezdődtek a tünetek és a nagykönyv szerinti minden tünetet produkált: torokfájás, hasfájás, hányás (ezt akkor még betudtuk annak, hogy könyvet nézett a kocsiban és felfordult a gyomra), vasárnap egész nap láz, délután már 39 volt, ekkor vittük el az ügyeletre, ahol kiderült, hogy tüszős mandulagyuszi, de mivel kiütéses (ezt akkor vettük észre mi is, mivel a felsőtestén voltak az apró, gombostűfejnyi kiütések), ezért ez skarlátnak tekintendő. Hétfőre megjelent az arcán a jellegzetes piros folt, a lázrózsa és a nyelve is elszíneződött, ez a málnanyelv. Hétfő reggel a saját gyerekorvosunk is kijött, megnézte és Zsófinak is elrendelt három nap penicillint megelőzésként. Mivel ezt a betegséget többször is el lehet kapni, ezért jó lenne, hogy ha nem muszáj, akkor ne jöjjön most ki rajta. Hétfőn egyébként már nem volt lázas Fanni (Zsófinak enyhe hőemelkedése volt hétfőn-kedden) és jókedvű is volt. Pénteken kell visszamennünk kontrollra a doktornőhöz és akkor mondhatja rá az áment a hétfői ovibamenetelre is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése