Vonalzó

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

2014. február 22., szombat

A szobatisztaság rögös útja - eddig

Már többször irtam erről, hol rövidebben, hol hosszabban, de most jöjjön egy összefoglaló, hogy egyben is meglegyen az utókornak :-)

Szóval az egész ugyebár tavaly nyáron kezdődött, méghozzá júliusban. Először csak a meleg miatt próbáltuk meg Zsófiról levenni a pelust, aztán meg ugye jött a munkalehetőség, úgyhogy próbálkoztunk tovább. De nulla sikerrel, rengeteg balesettel, folyamatos átöltözéssel és ruhamosással...tudtuk, hogy nem érett rá még....A nyaralás alatt azért szüneteltettük a dolgot, de utána megint lekerült nappalra a pelus (alvásra továbbra is rajta maradt). 
Szeptemberben elkezdődött az ovi, és maradt a rengeteg baleset. Szerencsére az gyorsan beállt, hogy ha pl. óránként vittük őt pisilni, akkor ritkán volt baleset, de ha elfelejtettük, nem figyeltünk rá oda, akkor nem szólt. Ez ment 3-4 hónapig, voltak biztató esetek, amikor szólt, de nem lett belőle rendszer. Valamikor ősz közepén aztán a déli alváshoz lekerült a pelus, mivel mindig száraz volt. Ez legalább jól müködött, egy darabig.
December környékén azt vettük észre, hogy már akár 2 óráig is kibirja pisilés nélkül. Sőt, január elején elkezdett szólni pisilés előtt és kaki közben. Ezzel párhuzamosan viszont elromlott a déli alvás, visszakapta (itthon) a pelust alváshoz.
Jelenleg elég jól állunk, pisi előtt mindig szól (az eleje azért még becsorog), kakinál pedig közben vagy közvetlenül utána szól, de szerintem nem sok idő kell még, hogy ez is rendeződjön. Időközben újra előfordulnak üres déli pelusok, szóval látom a fényt az alagút végén.
Szumma szummárum összesen 7 hónapnyi próbálkozás után végre egész jó a helyzet (de persze lehet, hogy ha most kezdenénk, akkor pikk-pakk menne és pár nap alatt ugyanitt tartanánk...).
Azért azt még mindenképp meg kell örökiteni, hogy amig Fannival örök harcunk az, hogy menjen el végre egyedül wc-re, addig Zsófi konkrétan elküld, magára csukja az ajtót és úgy intézi el teljesen egyedül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése